Witam, gdy uruchamiałem dysk wyskakiwał mi błąd "or insert boot media in selected boot device and Press a Key", a teraz dysk wcale się nie uruchamia.
Włączając system albo przerzuca mnie do menu biosu albo restartuje komputer.
Gdy ściągnąłem program MHDD i działałem zgodnie z jednym z poradników wyskoczyło mi tylko, że mam około 3 albo 30 tysięcy błędów ABRT, więc chciałem wyzerować dysk, chodź mam tam ważne zdjęcia, których nie chciałbym stracić, no, ale trudno. Dysk się nie wyzerował - nic się nie stało, przynajmniej takie mam wrażenie, ponieważ włączając system i chcąc zainstalować Windowsa miałem tylko 3,9 GB wolnego na dysku i teraz moje pytanie brzmi:
Czy da się go jakoś naprawić, jak tak, to jak?
Jestem zielony w tych tematach.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Dysk Seagate Barracuda 7200.12 500GB.
Włączając system albo przerzuca mnie do menu biosu albo restartuje komputer.
Gdy ściągnąłem program MHDD i działałem zgodnie z jednym z poradników wyskoczyło mi tylko, że mam około 3 albo 30 tysięcy błędów ABRT, więc chciałem wyzerować dysk, chodź mam tam ważne zdjęcia, których nie chciałbym stracić, no, ale trudno. Dysk się nie wyzerował - nic się nie stało, przynajmniej takie mam wrażenie, ponieważ włączając system i chcąc zainstalować Windowsa miałem tylko 3,9 GB wolnego na dysku i teraz moje pytanie brzmi:
Czy da się go jakoś naprawić, jak tak, to jak?
Jestem zielony w tych tematach.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Dysk Seagate Barracuda 7200.12 500GB.