Witam. Nie mogę się uporać ze sterownikiem dotyku dla lark 7i Win, jest to tablet. Instaluje się tylko z trybie bez podpisywania sterowników i działa od razu po instalacji, ale jak wezmę restart i system się załaduje, wyskakuję mi informacja, że sterownik nie został załadowany bo nie posiada podpisu cyfrowego. Mam Windows 10. Wiem, że trzeba zrobić plik (.cat) wykaz zabezpieczeń dla pliku sterownika. W tym przypadku dla pliku SileadTouch.sys !
Potrafi ktoś to wykonać?
Załączniki:
STEROWNIK DOTYKU.rar(47.1 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Na początek sprawdź czy któraś z opcji nie blokuje sterownika:
1. Wyłącz wymuszanie podpisów cyfrowych.
2. Wyłącz w BIOS opcję Secure Boot.
3. Zainstaluj z poziomu Safe Mode sterownik w trybie zgodności z systemem dla którego był przeznaczony np. z Windows 8.
Jeśli sterownik nie ma instalatora zainstaluj przez Menedżer urządzeń. Ważne żebyś robił to po wykonaniu pozostałych wymienionych czynności.
Możesz sprawdzić czy coś da ustawienie daty systemowej przed instalacją na taką między 2014-01-09 a 2015-04-09.
Uprzejmie informujemy, że tablet Ultimate 7i WIN, otrzymały bezpłatną aktualizację do systemu Windows 10.
Aby przeprowadzić taką aktualizację, niezbędne jest podłączenie do
urządzenia zewnętrznej pamięci z minimum 9 GB wolnego miejsca (dysk USB
lub karta microSD). W przypadku, gdyby po przeprowadzonej aktualizacji,
nie reagował ekran dotykowy urządzenia, należy pobrać z naszej strony
niezbędne sterowniki:
Sterownik do ekranu dotykowego dla Windows 10 dla tabletu Ultimate 7i WIN
i zainstalować je na urządzeniu.
W tym celu po rozpakowaniu pobranego archiwum, należ wypakować je na dysk komputera, przekopiować na kartę SD lub dysk USB, podłączyć tę pamięć do tabletu, podłączyć mysz do tabletu, i uruchomić na tablecie odpowiedni plik exe. Instalacja zajmuje około 2 sekund, po tej operacji należy uruchomić ponownie tablet.
Załączniki:
SileadTouch.zip(74.08 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.