logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać podpis cyfrowy do sterownika SileadTouch.sys na Lark 7i Win?

tomek1106 15 Sty 2016 00:26 3546 4
REKLAMA
  • #1 15335796
    tomek1106
    Poziom 11  
    Witam. Nie mogę się uporać ze sterownikiem dotyku dla lark 7i Win, jest to tablet. Instaluje się tylko z trybie bez podpisywania sterowników i działa od razu po instalacji, ale jak wezmę restart i system się załaduje, wyskakuję mi informacja, że sterownik nie został załadowany bo nie posiada podpisu cyfrowego. Mam Windows 10. Wiem, że trzeba zrobić plik (.cat) wykaz zabezpieczeń dla pliku sterownika. W tym przypadku dla pliku SileadTouch.sys !

Potrafi ktoś to wykonać?
    Załączniki:
    • STEROWNIK DOTYKU.rar (47.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15337600
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Na początek sprawdź czy któraś z opcji nie blokuje sterownika:
    1. Wyłącz wymuszanie podpisów cyfrowych.
    2. Wyłącz w BIOS opcję Secure Boot.
    3. Zainstaluj z poziomu Safe Mode sterownik w trybie zgodności z systemem dla którego był przeznaczony np. z Windows 8.
  • REKLAMA
  • #3 15337639
    tomek1106
    Poziom 11  
    Ok sprawdzę to. Ale jak się instaluje sterownik w trybie zgodności jak nie mam instalatora .exe to po prostu zgodność zrobić w pliku .inf?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15337710
    master-007
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 390
    Jeśli sterownik nie ma instalatora zainstaluj przez Menedżer urządzeń. Ważne żebyś robił to po wykonaniu pozostałych wymienionych czynności.
    Możesz sprawdzić czy coś da ustawienie daty systemowej przed instalacją na taką między 2014-01-09 a 2015-04-09.

Edit:
    Jak rozumiem do opisu na stronie "Lark" już próbowałeś się stosować?
    http://www.lark.com.pl/produkt/155_ultimate-7i-win.html
    http://www.lark.com.pl/ napisał:
    Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że tablet Ultimate 7i WIN, otrzymały bezpłatną aktualizację do systemu Windows 10.

Aby przeprowadzić taką aktualizację, niezbędne jest podłączenie do
    urządzenia zewnętrznej pamięci z minimum 9 GB wolnego miejsca (dysk USB
    lub karta microSD). W przypadku, gdyby po przeprowadzonej aktualizacji,
    nie reagował ekran dotykowy urządzenia, należy pobrać z naszej strony
    niezbędne sterowniki:

Sterownik do ekranu dotykowego dla Windows 10 dla tabletu Ultimate 7i WIN

i zainstalować je na urządzeniu.

W tym celu po rozpakowaniu pobranego archiwum, należ wypakować je na dysk komputera, przekopiować na kartę SD lub dysk USB, podłączyć tę pamięć do tabletu, podłączyć mysz do tabletu, i uruchomić na tablecie odpowiedni plik exe. Instalacja zajmuje około 2 sekund, po tej operacji należy uruchomić ponownie tablet.
    Załączniki:
    • SileadTouch.zip (74.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 15338562
    tomek1106
    Poziom 11  
    Dzięki SecureBoot był włączony jak go wyłączyłem wszystko śmiga. Dzięki. Męczyłem się z tym kilka dni, fajnie że są tu ludzie znający się na rzeczy.
REKLAMA