logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Leon 1M - Tylna lampa gaśnie przy hamowaniu, dziwne zachowanie ogrzewania

Kano7 26 Sty 2016 22:00 2112 3
REKLAMA
  • #1 15374278
    Kano7
    Poziom 6  
    Ocena: 16
    Witam
    Zauważyłem ostatnio, że nie pali mi się postojowe tylne, więc poruszałem trochę żarówka i zaczęło kontaktować, niestety gdy naciskam hamulec zamiast palić się mocniej żarówka całkowicie gaśnie (czasem jest na odwrót). Podejrzewam jakieś zwarcie, dodatkowo wczoraj po zapaleniu silnika włączyłem ogrzewanie tylej szyby (z której działają tylko 3 ścieżki) usłyszałem wyraźny dźwięk jakby zwarcia, na jednej z dawno nie aktywnych ścieżek żarzył się punkcik a na szybie "wypaliło" w lodzie punkcik i okrąg wokół niego. Nie wiem czy to ma jakiś związek.
    Dołączam zdjęcia.

Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Seat Leon 1M - Tylna lampa gaśnie przy hamowaniu, dziwne zachowanie ogrzewania 2.jpg (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Seat Leon 1M - Tylna lampa gaśnie przy hamowaniu, dziwne zachowanie ogrzewania 1.jpg (1.24 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15374295
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6359
    W lampie brak masy zwyczajnie, możliwe że sama żarówka nie kontaktuje dobrze. A co do ogrzewania szyby - zbieraj powoli pieniążki na nową.
  • REKLAMA
  • #3 15374300
    yasiu.brzeg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 194
    Wyciągnij żarówkę, dognij odpowiednio dwa styki na dole i poprawnie włóż żarówkę. Ogrzewanie tylnej szyby nie ma nic do rzeczy.
  • #4 15390179
    Kano7
    Poziom 6  
    Ocena: 16
    Odginałem zarówno te dwa styki na dole jak i doginałem te dwie blaszki po bokach, nic to nie dało.

Poszukam próbówki- jak rozumiem napięcie ma być na tych blaszkach na dole a te dwie po bokach bez?
    Załączniki:
    • Seat Leon 1M - Tylna lampa gaśnie przy hamowaniu, dziwne zachowanie ogrzewania 3.jpg (559.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA