logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8L 98r - Jak podłączyć tylne głośniki do radia Pioneer?

Robert.03 15 Lut 2016 21:18 6954 7
  • #1 15439302
    Robert.03
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich.
    Głośniki tylne nie grają oryginalne audi, w bagażniku mam oryginalny soobwofer. Radio Pioneer. Przednie głośniki działają co do podłączenia tylnych to przewody idą lecz już do radia nie są podłączone Bo ponoć oryginalne tylne są w tej kostce mini ISO (żółta) kostka radia jest dzielona na dwie czarna i brązowa. W brązowej są 4 przewody aby. Tu pytanie bo żeby działały tylne to można kupić adapter jakiś i wtedy chyba działa czy to nic nie da?
  • #2 15439417
    guciek1991
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Jak masz wyjście cinch z radia to podajesz na tył sygnał z radia, i dodatkowo plus do za sterowania wzmacniacza w subie. Jeżeli brak wyjścia wtedy adapter jak to nazwałeś i podanie plusa sterującego. Wszystko znajdziesz na forum wystarczy poszukać temat omawiany setki razy.
  • #3 15439467
    Robert.03
    Poziom 8  
    Zapomniałem dodać mam podłączoną osobna tube podłączoną do radia w chinch że wzmacniaczem
  • #5 15439674
    Robert.03
    Poziom 8  
    Nie zależy mi na tej oryginalnym wzmacniaczu lecz tylko na tym by działały te głośniki tylne to też to trzeba?
    Bo nie wspomniałem wcześniej że i ten oryginalny wzmacniacz nie działa
  • #7 15443820
    Robert.03
    Poziom 8  

Dodano po 2 [minuty]:

Teraz pytanie gdzie jaki przewód do jakiego?
  • #8 16326596
    markow90
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    U mnie mam zalozony adapter. Kupiony na allegro. U mnie byl spalony subwoofer ale sterowanie na glosniki dawal wiec jesli ci on nie przeszkadza to bym spróbował zastosowac adapter i po problemie. Koszt nieduzy a pozniej mniej problemow

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem tylnych głośników w Audi A3 8L z 1998 roku do radia Pioneer. Oryginalne tylne głośniki nie działają, mimo że przewody są podłączone, a radio ma podział na kostki mini ISO. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym użycie adaptera sygnału high/low lub rozdzielacza cinch, aby umożliwić działanie tylnych głośników. Użytkownik wspomniał, że ma podłączony subwoofer, ale oryginalny wzmacniacz nie działa. Wskazówki dotyczące podłączenia przewodów oraz zastosowania adaptera są również omawiane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA