logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup tanich telefonów Nokia z zagranicy - jak zamówić przez e-mail?

kaska120b 21 Cze 2005 02:26 7201 21
  • #1 1594397
    kaska120b
    Poziom 11  
    Witam (piszę z konta mojej żony, to nie jest żadna reklama)
    dudu_bot(_at_)yahoo.com - to jest adres e-mailowy firmy, która sprzedaje telefony po naprawdę bardzo atrakcyjnych cenach. Zamówienie odbywa się poprzez e-mail (koniecznie w języku angielskim), opłata poprzez www.escrow.com (w 100% bezpieczne), wysyłka poprzez www.ups.com.pl lub www.dhl.com.pl (w obydwu przypadkach bardzo szybka)!

Jeżeli ktoś nie zna za dobrze języka angielskiego a chciałby kupić trochę telefonów to przedstawiam przykładowy e-mail:

WITAM!
    Chciałbym w waszej firmie kupić następujące telefony:
    1) osiem sztuk NOKIA 6310i
    2) Jedną sztukę NOKIA 6100
    3) Jedną sztukę NOKIA 6220
    Prosiłbym paczkę wysłać za pobraniem! Odbiorę na pewno! Jeśli paczka dojdzie to złoże zamówienie na 50 telefonów telefonów i wtedy wpłacę kasę na wasze konto bankowe.
    Bardzo proszę o kontakt mailowy!

I po angielsku:
    Goodmorning!
    I would like to order the follow cell phones from your company:
    1) Eight Nokia 6310i
    2) One Nokia 6100
    3) One Nokia 6220
    I will pay for the cell phones when i recieve them! I will pay surely! If i recieve the cell phones i asked for, i will order another 50 cell phones. Thats when i'll transfer the cash on your bank accounts. Please contact me trough e-mail as fast as possible.

Modyfikujemy odpowiednio treść i wysyłamy nas interesujące zamówienie na adres: dudu_bot(_at_)yahoo.com

Kontakt z firmy powinien nastąpić w ciągu kilku godzin (w weekendy nie koniecznie).

Jeżeli chcielibyśmy dowiedzieć się jakie są ceny telefonów to piszemy mniej więcej tak:

Hello!!!!
    What is price of mobiles? Could you send price list on address e-mail me?

co oznacza po polsku:
    Witam!!!
    Jakie są ceny telefonów ?? Czy moglibyście wysłać mi cennik na adres e-mail ?

Chciałem sie zapytać, czy ktoś kupował telefony poprzez takie (taką) firmę? I czy nie trzeba sie obawiać o stratę pieniążków?

Dodano po 1 [minuty]:

Aha! Mąż zapomniał dodać, że takie informacje nabył zjakiegoś poradnika na allegro! Może ktoś coś wie na temat czy to jest sprawdzone?
  • #2 1594408
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Szczerze mówiąc bardzo wątpię, w takie firmy wysyłkow. Była już dyskusja o tym na elektrodzie.
  • #3 1594412
    kaska120b
    Poziom 11  
    Aha chciałem jeszcze dodać, ze poprosiłem gościa o aktualne ceny i nie pobiem, bo są bardzo atrakcyjne, a nie chciał bym sie naciąć :-( Oto kilka przykładowych cen:

Nokia 3310 - 19 US$
    Nokia 3650 - 75 US$
    Nokia 8910i - 150 US$
    Nokia N-Gage QD - 122 US$
    Sony Ericsson K700i---160 USD
    Sony Ericsson P900 ---240 USD

Podobno wszystko nowe, w pudełku, gwarancja na fakturę VAT (a propo co z tym watem, trzeba później opłacać jakieś cło?), i wszystko co jest z nowymi fabrycznymi telefonami.

Ceny może nie są zbyt atrakcyjne, ale zawsze człowiek by coś zarobił na wgraniu PL softa i sprzedaniu słuchawek! Pomoże mi ktoś?
  • #4 1594417
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Wiesz, zawsze możesz zamówić np. ze 2 3310 na próbę. Jak wszystko pójdzie oki, to możesz dalej myśleć.
    Mnie osobiście się wydaje, że ktoś posiadający namiar na tak tanie telefony nie sprzedawałby go na allegro za marne grosze, lecz sam trzepał kasę na imporcie foników.
    Co do cła, to oczywiście jakies tam musisz zapłacić. Paczki bez opisu zdekralowanej warości tkwia na granicy. Z tego co się orientuję musi byc przedstawiona wartość paczki, i od tego płacisz cło (a może się mylę :P ).
    Pzr.
  • #5 1594435
    ruff22
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    Heh , Jedynie co jest realne to to ,że w niemczech w niektórych marketach były siemensiki a65 za 25 euro i to w marcu , wiem bo sam kupiłem dokładnie w Dolnej saxonii .
  • #6 1594878
    kaska120b
    Poziom 11  
    habrozaurus: minimalne zamówienie 1000$ czyli ok 3500zł
    ruff22: z tego co wiem to jest chyba jakaś włoska hurtownia

Ceny może nie są zaskakujące, ale godne uwagi, wie ktoś może gdzie można sprawdzić wartość cła jakie bym musiał zapłacić za paczkę aretą np. 1110$ ???
  • #7 1597658
    ruff22
    Poziom 20  
    Dziwi mnie tylko dlaczego w dolcach te ceny i tak daleko a i tak dosyć wysokie.

Polecam :
    http://www.ratio-gruppe.de/pages/de/einkaufszentren/fm_stadthagen/

Zciągnijcie prospekt(po prawej : prospektpdf) tam zawsze są fajne telefony (sieć marketów w niemczech) , zawsze tam kupuje telefon (w prepaidzie bo na abonament zresztą nie sprzedają) , od ceny odliczam kartę za 15 euro którą opylam na miejscu , nie potrzebuje hurtowni.
  • #8 1598050
    kowalwalcz
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    ruff22
    takich okazji jest mnostwo, napisz tylko czy w tym markecie sprzedaja tel kazdemu tzn bez meldunku ??
    hej
  • #9 1598655
    axel234
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    kaska120b: to oszuści totalni. nie wierz w ani jedną rzecz, którą piszą. zapłacisz kasę i nie zobaczysz żadnego telefonu. odradzam jakikolwiek kontakt z tymi ciołkami w stylu dudu_bot itp. naciągacze zakichani.
  • #10 1599959
    domel45
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    akurat zn atemat tej firmy nie moge nic powiedziec :( ale dorzuce troche info o cenach z irlandi w pre-paid,
    vodafoneNokie 3100-89(EUR),6020-199(EUR),3220-129(EUR),6230i-329(EUR),3120-99(EUR),SAgem my(EUR)-55-79(EUR),-do wykorzystani karta z limitem70EURo,z tym ze pierwsze ladowanie 20,a potem co miesiac 10:(:(,wczesniej od razu bylo wszystko,no i oferta ostatnich dni:)nokia6630-za199(EUR) jezeli oddasz jakis stary telefon w zamian:)z innych sieci to moz\e tylko meteor siemens cfx-65 za 89(EUR),do wkorzystania 80EURo na takiej samej zasadzie jak vodafone:(
  • #11 1599972
    ruff22
    Poziom 20  
    Tak w Marketax Ratio wystarcza sam paszport (bynajmiej ten w stadthagen) , zgadza się okazji jest sporo w niemczech jest jeszcze jedna tańsza ale zarazem mniej popularna sieć marketów i jest jeszcze taniej. Naprzykład Nokia z Vodafone i kartą 15 euro kosztowała 65 euro w Marcu (Niemcy)!Irlandii jak widac powyżej aż 89Euro teraz.

Wadomo ,że nie jest to tak że jedziesz i kupujesz bo zawsze tak jest , ja mam kontakt akurat tam i jeżdze raz na półtora miesiąca po telefony i to mi wystarcza.A żeby głupio nie wyglądało biore miejscowych Polaków którzy dostają taniej kartę z aparatu.
  • #12 1603344
    gustawek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    super a ile szt mozna kupic na jedną osobę??
    Macie moze jeszcze jakies markety gdzie warto zajrzec??

Pozdrawiam
    Gustaw
  • #13 1605394
    ruff22
    Poziom 20  
    Co do sztuk to powiedzmy szczerze ,jak znasz niemiecki dobrze to kupisz kilka , ale sklepów w niemczech jest sporo i nie zawsze musisz kupować w tym jednym , ale uwaga nie wszystkie markety sprzedają Polakom (dyskryminacja) wtedy wystarczy poprosić o zawołanie kierownika i po sprawie . Nie polecam natomiast kupowania w punktach sprzedazy telefonów komórkowych bo ceny zabójcze jak w Polsce , mi udało się kupić w marcu telefon Motorollę V600 z kartą o2 10Euro za 99 euro.

Zasada jest jedna nieraz zdaża się że ten sam model telefonu od róznego usługodawcy np Vodafone Eplus czy o2 różni się znacząco ceną .
    Bezwzględnie należy telefon sprawdzić w markecie bo bardzo często zdarzają się buble.
  • #14 1605431
    konrad1586
    Poziom 11  
    Szkoda tylko że nie bardzo jest jak jechać do tych niemiec bo można by troszke zarobic na tych telefonach.
  • #16 1606967
    kowalwalcz
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    to ze nie sprzedaja polakom czy holendrom i innym to nie dyskryminacja tylko obawa telefon wyjezdza z niemiec i nigdy juz nikt nie nabije tej karty, a sa to specjalnie promocje aby skusic niemieckiego klienta, nawet niemiec nie moze kupic sobie 100 tel na raz bo to jest tez monitorowane, jeszcze nie sptalem sklepu gdzie sprzedawaliby bez meldunku i nic tu rozmowa z kierownikiem nie da, wierz mi
  • #17 1607496
    ruff22
    Poziom 20  
    Bez meldunke nie sprzedadzą to nie Polska , ale mi wystarczył paszport , co do monitorowania to zgadzam się nie da się kupić stu telefonów , rozmowa z kierownikiem daje dużo bo o sprzedaży nie decyduje on tylko sieć i trzeba mu to uświadomić.
  • #18 2317451
    domel45
    Poziom 13  
    dudu_bot(małpa)yahoo.com - to jest adres e-mailowy firmy, która sprzedaje telefony po naprawdę bardzo atrakcyjnych cenach. Zamówienie odbywa się poprzez e-mail (koniecznie w języku angielskim), opłata poprzez www.escrow.com (w 100% bezpieczne), wysyłka poprzez www.ups.com.pl lub www.dhl.com.pl (w obydwu przypadkach bardzo szybka)!

Modyfikujemy odpowiednio treść i wysyłamy nas interesujące zamówienie na adres: dudu_bot(małpa)yahoo.com

Chciałem sie zapytać, czy ktoś kupował telefony poprzez takie (taką) firmę? I czy nie trzeba sie obawiać o stratę pieniążków?

W nawiazaniu do tej firmy,chcialbym powiedziec ze jest to firma http://www.barillo-services.com/ i nie polecam nikomu zakupow przez nia!!!
    Moim zdaniem jest to firma ktora wyciaga pieniazki od ludzi,nie ma zadnej siedziby bo najpierw miala adres Via Laura 51,Firenze(Florencja),teraz ma Via Fiume 15.Pod tymi adresami nigdy nie bylo takich firm,bi bylem sam i tam sprawdzielem,chociaz przez mail zapewniali ze jestw szystko oki!!!
    Tak ze nie polecam nikomu!!
    ps. na via laura nawet nie ma numeru 51,tylko najwiekszy jest 17:)
    pozdrawiam piotrek
  • #19 2317863
    Poziom 36  
    Ocena: 415
    domel45 napisał:
    dudu_bot(małpa)yahoo.com - to jest adres e-mailowy firmy, która sprzedaje telefony po naprawdę bardzo atrakcyjnych cenach. Zamówienie odbywa się poprzez e-mail (koniecznie w języku angielskim), opłata poprzez www.escrow.com (w 100% bezpieczne), wysyłka poprzez www.ups.com.pl lub www.dhl.com.pl (w obydwu przypadkach bardzo szybka)!

Modyfikujemy odpowiednio treść i wysyłamy nas interesujące zamówienie na adres: dudu_bot(małpa)yahoo.com

W nawiazaniu do tej firmy,chcialbym powiedziec ze jest to firma http://www.barillo-services.com/ i nie polecam nikomu zakupow przez nia!!!
    Moim zdaniem jest to firma ktora wyciaga pieniazki od ludzi,nie ma zadnej siedziby bo najpierw miala adres Via Laura 51,Firenze(Florencja),teraz ma Via Fiume 15.Pod tymi adresami nigdy nie bylo takich firm,bi bylem sam i tam sprawdzielem,chociaz przez mail zapewniali ze jestw szystko oki!!!
    Tak ze nie polecam nikomu!!
    ps. na via laura nawet nie ma numeru 51,tylko najwiekszy jest 17:)
    pozdrawiam piotrek

kolego po wpisaniu ww emejla wyskakuja wyniki typu "zostalem oszukany" " nie polecam" wiec watpie ze ten koles jest wiarygodny np
    http://72.14.207.104/search?q=cache:Hj8LFLbYR...4573+dudu_bot&hl=pl&ct=clnk&cd=8&client=opera
    http://72.14.207.104/search?q=cache:lzfszFM3U...html+dudu_bot&hl=pl&ct=clnk&cd=2&client=opera
    itd itd oszust w skorcie
  • #20 2317939
    domel45
    Poziom 13  
    wiem,bylem akurat w Pizie na wycieczce z rodzinka i polaczylem przyjemne z pozytecznym!!! ;)
    lepiej zeby nikt nie dal sie oszukac!
  • #21 2323609
    axel234
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    nie wierzcie w żadne tanie oferty i w podejrzane maile. to wszystko lipa.
  • #22 2323725
    domel45
    Poziom 13  
    Masz racje,ale jak ktos ma cos pewnego i poda to ktos inny moze to przeczyta i sie nie da nabrac!!

dolaczam nastepny adres ktory sprawdzila mi kolezanka z Madrytu,a ktorego w ogole nie ma(nie ma takiej ulicy)!!!

Name:- Kofi Kumi Bartels
    address:- calle Ponce de leon, 5:3B
    Zip code: 28802
    Akala de Henares,
    Madrid Spain.
    mail: kelly davies <kellydav@outgun.com
    IP 82.206.180.118 lub 116

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy zakupu tanich telefonów Nokia z zagranicy za pośrednictwem e-maila, z wykorzystaniem serwisu escrow.com do bezpiecznej płatności oraz firm kurierskich UPS i DHL do szybkiej wysyłki. Użytkownicy wyrażają duże wątpliwości co do wiarygodności firmy oferującej telefony pod adresem e-mailowym dudu_bot@yahoo.com, wskazując na liczne oszustwa i brak rzeczywistej siedziby firmy. Podkreślono ryzyko utraty pieniędzy oraz brak gwarancji otrzymania zamówionych produktów. W dyskusji pojawiły się także informacje o realnych ofertach na telefony w niemieckich marketach, gdzie można kupić modele takie jak Siemens A65 czy telefony z kartami prepaid, jednak z ograniczeniami sprzedaży dla obcokrajowców i koniecznością posiadania meldunku lub paszportu. Poruszono kwestie opłat celnych przy imporcie oraz różnic cenowych między rynkami europejskimi. Użytkownicy zalecają ostrożność przy zakupach przez internet i preferują sprawdzone źródła oraz zakupy lokalne, aby uniknąć oszustw.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA