logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Którą nawigację od Garmin wybrać: NUVI 2597LMT czy Dezl 570LMT?

polekino 06 Mar 2016 17:01 1917 5
REKLAMA
  • #1 15500185
    polekino
    Poziom 10  
    Wiem, że wątków o nawigacji było trochę, ale skłaniam się ku kupnie dwóch modeli i nie wiem, który ostatecznie wybrać.

Na pewno chcę garmin, bo po researchu w Internecie sądze, że to firma, która najbardziej mi odpowiada. Tylko teraz pytanie, który garmin. Czy ten:

http://www.conrad.pl/Nawigacja-Garmin-N%C3%BC...8=conrad&pi=441706&ci=SHOP_AREA_17278_0319011

Czy może:

http://allegro.pl/nawigacja-gps-garmin-dezl-570-lmt-europa-gratis-i6015603284.html

Za granicę jeżdżę tylko na wakacje. Co doradzicie?
  • REKLAMA
  • #2 15503631
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 140
    Pierwsze pytanie, czy potrzebujesz nawigacji z mapami dla samochodów ciężarowych? drugie pytanie, jeździłeś kiedyś z nawigacja garmina? minus ich jest taki że ograniczasz się wtedy do map garmina ew jakiś darmowych odpowiedników(zazwyczaj srednio udanych), nawigacje oparte o WindowsCE daja wieksze możliwości dopasowania jej pod siebie. Dla siebie brałbym 2597 ze względu na cenę, jeżdżąc tylko na wakacje nie warto wydawać prawie drugie tyle na wyższy model.
  • REKLAMA
  • #3 15521285
    polekino
    Poziom 10  
    Nie jeździłem z garminem :P Nie wiedziałam szczerze mówiąc o tym ograniczeniu, dzięki za informację. Dla ciężąrowych w sumie też rzeczywiście nie potrzebuję. Czy w związku z tym doradzałabyś jeszcze coś innego?
  • REKLAMA
  • #4 15524690
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 140
    Ja z kolei polecam nawigacje modecoma, dla Ciebie model MX4 bez HD, byłby ok. Nawet te najtańsze czyli seria SX działają fajnie, nie gubią zasiegu, i w wypadku MX4 przy tych parametrach to cokolwiek nie odpalisz śmiga aż miło. Występują już w wersji z automapą, lub jeśli wolisz możesz kupić bez niej i wgrać samemu to na co masz ochotę. Z plusów to na pewno dobry, jasny wyświetlacz, czujnik światła i transmiter FM. No i w odróżnieniu od garmina i tomtoma winCE. Jeśli jednak zdecydowałbyś się na którąś z w.w kupuj tylko i wyłacznie z dożywotnią aktualizacją map. Nie jest fajnie płacić ponad 200zł(275 za europe, cena na stronie TomToma) za roczna subskrypcję aktualizacji.
  • REKLAMA
  • #5 15524712
    damianisko5
    Poziom 16  
    Ocena: 93
    Również polecam Modecom, wcześniej miałem Smart GPS /do dziś działa, jest w rezerwie/. Długo szukałem następcy, zdecydowały opinie w necie, wielkość LCD, procesor i możliwość korzystania z różnych dostawców map. FreeWAY SX Modecom.
  • #6 15538690
    polekino
    Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedź. Nie znałem firmy, ale się przyjrzę
REKLAMA