Witam. Zamówiłem KIT'a [wiadomo z kąd
] no i po złożeniu dostroiłem go na zakres gdzie nic nie nadawało, a dokładnie na 94,2MHz i zalałem karkas parafiną, żeby sie nie przestrajał. Ale pomimo tego zabiegu, nadajnik skacze od 93,05MHz do 94,3MHz
. Sygnał wejściowy jest z CD-ROM'u komputerowego [wyjście jack], zasilanego z akumulatora samochodowego przez układ sabilizacyjny ze strony z www.CDinCar.prv.pl, do tego samego układu jest podłączone zasilanie nadajnika. I jeszcze jeden mały mankament: nadajnik stoi na CD-ROM'ie i kiedy go tylko włącze, znika mi Stereo. Gdzieś czytałem że może to byc spowodowane zakłóceniami z CD-ROM'u, ale nie wiem jak go odizolować od tych zakłóceń...
Jeśli ktoś wie w czym tkwi problem, to prosiłbym bardzo o pomoc, szukałem czegoś na ten temat, ale niestety nie znalazłem. Jestem początkującym elektronikiem i wiem że nadajnik to duże wyzwanie, ale potrzebuje go. :?
Mam całą dokumentacje do tego zestawu, jeśli to pomoże to moge zamieścić skany. [Jest to zestaw z dokumentacją i elemantami, bez Kwarcu 38kHz tylko układ zastępczy, mam możliwość dostania kwarcu jeśli by to coś pomogło.]
Jeśli ktoś wie w czym tkwi problem, to prosiłbym bardzo o pomoc, szukałem czegoś na ten temat, ale niestety nie znalazłem. Jestem początkującym elektronikiem i wiem że nadajnik to duże wyzwanie, ale potrzebuje go. :?
Mam całą dokumentacje do tego zestawu, jeśli to pomoże to moge zamieścić skany. [Jest to zestaw z dokumentacją i elemantami, bez Kwarcu 38kHz tylko układ zastępczy, mam możliwość dostania kwarcu jeśli by to coś pomogło.]