logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scania 124 - trudności z odpalaniem po zgaszeniu kluczykiem, co sprawdzić?

jannaszek 25 Cze 2005 22:47 1131 3
REKLAMA
  • #1 1606945
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    mam taki przypadek ,że samochód zgaszony kluczykiem ,ma bardzo duże problemy z zapaleniem ,nastepnego dnia [shodzi paliwo]
    wszystkie zaworki ok ,urządzenie odcinające paliwo-ok,więc?
    zaś silnik "zadławiony" na biegu odpala od kopa
    więc pytanie czy instalacja jest w porządku ,bo podczas gaszenia ,zostaje odcięte paliwo ,natomiast listwa pompy nie jest cofnięta,i po mojemu zostaje spalone paliwo odcięte od zasilania ,i potem trzeba obracać rozrusznikiem ,żeby napompować ten ubytek -czy rozumuję błędnie czy dobrze? ,bo nie znam idei funkcjonowania tego sposobu w tym konkretnym przypadku
    dzięki za ew . pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1607030
    grzechu40
    Poziom 21  
    Ocena: 190
    Cześć! Myślę że jeżeli elektrozawór odcina paliwo to w tym samym momencie powinna być odcięta pompa elektrycznie lub pneumatycznie poprzez siłownik pneumatyczny sterowany elektrycznie.Przyglądnij się jaki jest osprzęd wokół pompy, co czym steruje i daj znać do czego doszedłeś to spróbóję Ci pomóć. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 1607067
    Tomek665
    Poziom 28  
    Ocena: 130
    myśle że następuje zapowietrzenie w obrębie pompy za zaworem odcinającym ale powinien na to wskazywać jakiś wyciek podczas pracy.
  • #4 1607235
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    niema wycieków .
    jest siłownik pne. ale on odcina listwę tylko w trakcie pracy h-ca górskiego izn kiedy samochód jedzie na biegu ,przy zdjętym gazie
    właśnie oto pytam ,czy tu nie tkwi problem [jakiś układ nawalił który cofa siłownik aż do zatrzymania silnika, w korelacji z odcięciem paliwa]]
    ale nie wiem czy tak było przedtem i nikt nie wie -auto sprowadzone
REKLAMA