Poprzednie posty.
Witam,
proszę o pomoc w wyborze aparatu cyfrowego.
Ma być on głownie do wakacji, czasami zdjęć na aukcje, z możliwością nagrywania filmów(nie koniecznie HD ale było by miło),
dobry zoom optyczny, tematyczne zdjęcia, itp
ściągnąłem taki spis z photoforum.pl ale tam jak zamieściłem posta to nikt nie odpowiedział, nie wiadomo czemu.
- budżet do ok 450 zł +/-150-200 zł (chodzi o dobry stosunek cena/jakość)
- akcesoria karta, akumulatorki, mogę sam dokupić
- aparat kompaktowy/ lustrzanka/nie wiem; kompakt/cyfrówka
- analogowo/cyfrowo; cyfrowo
- wielkość aparatu (do kieszonki/średni/duży/nie ma znaczenia); do kieszonki, poręczny
- może być używany/tylko nowy; nówka chyba że super okazja
- co chciałabyś/chciałbyś fotografować: rodzinne obiady, pejzaże, wakacje, do aukcji, imprezy
- doświadczenie w fotografii - zabawy cyfrówka, czyli zerowe
- może masz jakieś oczekiwania co do firmy. Którąś lubisz, a innej byś na pewno nie chciała/chciał; Mam Nikona L3 i był w miare ok ale ma juz ze 5 lat i zaczął sie psuć, a dzisaj już w ogóle nie che odpalić,każda byle tylko nie jakaś szajs firma bo to ma chodzić
- czy jakieś funkcje są dla Ciebie szczególnie ważne:
stabilizacja obrazy, tryby manualne,dobry zoom, nagrywanie video -może HD, ilość megapikseli-od 7 Mpx, rozpoznawanie twarzy
Ogólnie dobra cyfrówka najlepiej na akumulatorki i karte pamięci, chodzi głownie o dobrą jakość zdjęć, żywe kolory jak najmniej szumów, i wyświetlacz też w miarę duży od 2,5 Cala.
Megapixele sie ni liczą raczej bo każda teraz ma od 7 Mpx a wiadomo że 5 Mpx wystarcza już do większości zastosowań
Proszę o parę propozycji, cyfrówek
najlepiej z krótkim opisem:]
Liczę na waszą pomoc
Witam,
proszę o pomoc w wyborze aparatu cyfrowego.
Ma być on głownie do wakacji, czasami zdjęć na aukcje, z możliwością nagrywania filmów(nie koniecznie HD ale było by miło),
dobry zoom optyczny, tematyczne zdjęcia, itp
ściągnąłem taki spis z photoforum.pl ale tam jak zamieściłem posta to nikt nie odpowiedział, nie wiadomo czemu.
- budżet do ok 450 zł +/-150-200 zł (chodzi o dobry stosunek cena/jakość)
- akcesoria karta, akumulatorki, mogę sam dokupić
- aparat kompaktowy/ lustrzanka/nie wiem; kompakt/cyfrówka
- analogowo/cyfrowo; cyfrowo
- wielkość aparatu (do kieszonki/średni/duży/nie ma znaczenia); do kieszonki, poręczny
- może być używany/tylko nowy; nówka chyba że super okazja
- co chciałabyś/chciałbyś fotografować: rodzinne obiady, pejzaże, wakacje, do aukcji, imprezy
- doświadczenie w fotografii - zabawy cyfrówka, czyli zerowe
- może masz jakieś oczekiwania co do firmy. Którąś lubisz, a innej byś na pewno nie chciała/chciał; Mam Nikona L3 i był w miare ok ale ma juz ze 5 lat i zaczął sie psuć, a dzisaj już w ogóle nie che odpalić,każda byle tylko nie jakaś szajs firma bo to ma chodzić
- czy jakieś funkcje są dla Ciebie szczególnie ważne:
stabilizacja obrazy, tryby manualne,dobry zoom, nagrywanie video -może HD, ilość megapikseli-od 7 Mpx, rozpoznawanie twarzy
Ogólnie dobra cyfrówka najlepiej na akumulatorki i karte pamięci, chodzi głownie o dobrą jakość zdjęć, żywe kolory jak najmniej szumów, i wyświetlacz też w miarę duży od 2,5 Cala.
Megapixele sie ni liczą raczej bo każda teraz ma od 7 Mpx a wiadomo że 5 Mpx wystarcza już do większości zastosowań
Proszę o parę propozycji, cyfrówek
najlepiej z krótkim opisem:]
Liczę na waszą pomoc