logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes A170 - Nie działają wycieraczki przednie

barwnik26 09 Maj 2016 21:36 4647 2
REKLAMA
  • #1 15661982
    barwnik26
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam
    W moim samochodzie (mercedes A170) wysiadły przednie wycieraczki. A dokładniej psuły się stopniowo, na początku tylko czasami nie załapały, później już tylko można było je uruchomić na najszybszym trybie, a teraz żeby w ogóle zadziałały trzeba aż uruchomić prawy kierunkowskaz.
    Czyli co może być przyczyną? Wygląda na to, że wysiadło coś w miejscu drążka od kierunkowskazu. Ciężko będzie to naprawić? Jak się w ogóle za to zabierać?
    Będę wdzięczny za wszelkie porady, schematy itd, sam próbowałem szukać ale niczego sensownego nie znalazłem...

Przepraszam jeśli wybrałem zły dział albo przeoczyłem podobny temat, to mój pierwszy post na tym zacnym forum
  • REKLAMA
  • #2 15662139
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Ocena: 1416
    Na 99% wypalone styki w manetce włączającej. Raczej do wymiany.
  • #3 15662962
    barwnik26
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    @piotrek22101 A ciężko to naprawić? Można się obejść bez pomocy fachowca? A jeśli tak to jak się za to zabrać - w tym samochodzie ciężko dostać się do czegokolwiek w kabinie (już miałem okazję się przekonać), nie chciałbym uszkodzić jakichś zatrzasków czy coś
REKLAMA