logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra F 1.4 8v LPG - wysokie obroty i problemy z jazdą na benzynie

Kamil Wxx 16 Maj 2016 19:47 1635 1
REKLAMA
  • #1 15678579
    Kamil Wxx
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich. Chciałbym, żeby ktoś mi pomógł, bo nie chciałbym niepotrzebnie tracić pieniędzy na mechaników, którzy będą tylko brać kasę. ..Mój problem polega tym, że niedawno kupiłem samochód marki Opel Astra f z silnikiem 1.4 8v benzyna + LPG. Do tej pory wszystko było OK, ale jakiś czas temu samochód dostał dużych obrotów. Gdy go zapalę to obroty są dobre, bo 1tys, ale gdy ruszę i chcę zmienić bieg to tak jakby pedał gazu "zaciął" się i zatrzymał na większych obrotach. Gdy przyjadę kilka kilometrów i zatrzymam się na przykład na światłach to obroty są spore, bo wynoszą 1,5tyś, a nawet czasami do 2tys.i nawet słychać, że są za duże. Te podwyższone obroty są gdy jadę na LPG. Znów gdy przełącze na benzynę to samochód na samej benzynie gorzej jeździ niż na gazie, bo tak jakby ma ciężko oraz na każdym biegu i przy jego zmienianiu lekko szarpie. Dodam, że 5 lat temu wymieniany był silniczek krokowy. Miał ktoś podobny przypadek ? Jeśli wiecie co może być przyczyną tych wysokich obrotów na gazie, albo szarpania i "braku mocy" na benzynie to proszę pomóżcie i napiszcie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15678601
    Krnlmgr
    Poziom 17  
    Ocena: 30
    świece, kable WN, cewka, ciśnienie paliwa, czujnik położenia wału, najlepiej podłączyć pod kompa sczytać błędy albo samemu zworką błyśnięciami check-a.
REKLAMA