logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus 1.6 TDCi - za wysokie ciśnienie paliwa po regeneracji wtrysków

a.ciopcia 19 Maj 2016 09:12 7209 6
REKLAMA
  • #1 15684578
    a.ciopcia
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam mam problem z moja foka a mianowicie po regeneracji wtrysków i wymianie filtra paliwa auto ma za wysokie ciśnienie paliwa. auto odpala normalnie , po czym ciśnie rośnie i słychać jak to mechanik nazwał twarde spalanie. auto pali z kluczyka, czujnik wymieniany z innego auta dalej to samo, regulator nowy i bez zmian, instalacja elektryczna ok, ecu tak samo... zero błędów po podpięciu kompa. proszę o pomoc może ktoś się z czymś takim spotkał albo ma pomysł co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 15684621
    Aleksander_01
    Poziom 43  
    Ocena: 3368
    Co to znaczy za wysokie ? Przecież podpinając tester wszystko jest jak na dłoni.
    Odczytaj z testera jaka jest różnica między zadanym a rzeczywistym ciśnieniem.
  • REKLAMA
  • #3 15685648
    a.ciopcia
    Poziom 8  
    Podczas pracy wzrasta do 500bar
  • #4 15685806
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3841
    A może do ponad tysiąca... Wtryski źle zrobione.
  • REKLAMA
  • #5 15685863
    karols146
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Pewny jesteś tych 500 barów ?
  • REKLAMA
  • #6 15686746
    krzydan
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    a.ciopcia napisał:
    Podczas pracy wzrasta do 500bar

to coś za mało, przy pełnym obciążeniu może dochodzić do 1800 bar

poczytaj sobie
    http://www.magazyn-motoryzacyjny.pl/common_rail.html

masz wydruki po regeneracji wtrysków ???
    jeżeli nie masz to były robione w stodole przez kowala.
  • #7 15688137
    a.ciopcia
    Poziom 8  
    robione były w firmie która ma dobre opinie. co do tych 500 barów nie jestem pewien do końca może ja cos zle usłyszałem, za pierwszym razem podobno jeden z wtrysków podwójnie dawkował i był jeszcze raz robiony...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Fordem Focus 1.6 TDCi, który po regeneracji wtrysków i wymianie filtra paliwa ma za wysokie ciśnienie paliwa, osiągające 500 barów. Auto odpala normalnie, ale ciśnienie rośnie, co prowadzi do twardego spalania. Wymieniono czujnik, regulator oraz sprawdzono instalację elektryczną i ECU, jednak nie znaleziono błędów. Użytkownik zastanawia się nad jakością regeneracji wtrysków, które mogły być źle wykonane, co sugerują inne osoby w dyskusji, wskazując na możliwość osiągania ciśnienia do 1800 barów przy pełnym obciążeniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA