Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

FUNAI LED24-H9223M - Nie wyświetla obrazu, miganie diody.

mateusz599 21 Maj 2016 07:46 2124 8
  • #1 21 Maj 2016 07:46
    mateusz599
    Poziom 13  

    Witam,
    Mam problem z telewizorem FUNAI LED24-H9223M. A mianowicie przy próbie włączenia TV świeci czerwona dioda standby a następnie wykonuje kilka mrugnięć, uruchamia się przetwornica i pojawiają się wychodzące napięcia:
    1. Napięcie wyjściowe z płyty zasilającej na płyte główną wynosi 4,2V - z opisu na płycie wynika, że powinno być 4,3V.
    2. Na moduł matrycy wynosi 19,8 - z opisu na płycie wynika że powinno być 24V.
    3. 11,7V a powinno być 12V.
    Po dojściu napięć, TV nie załącza się i powraca spowrotem standby. Na matrycy nie widać oznak uruchomienia się TV, brak całkowitego podświetlenia.
    Na module matrycy znajduje się układ oznaczony symbolem MAX161814 z którego nie ma napięcia wyjściowego VCC. W załączeniu przesyłam zdjęcie płyty. FUNAI LED24-H9223M - Nie wyświetla obrazu, miganie diody.20160520_1..015.jpg Download (2.04 MB)
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Może znacie jakieś rozwiązania, prosiłym o pomoc.
    Z góry dziękuje,
    Pozdrawiam

    0 8
  • #2 21 Maj 2016 09:32
    jordan
    Poziom 16  

    -Check plug connections of LED strips for burnt spots
    -Upgrade software

    0
  • #3 21 Maj 2016 13:18
    mateusz599
    Poziom 13  

    1. I checked that, its ok.
    2. Updating the firmware did not help.

    0
  • #4 30 Gru 2016 22:26
    eldomek
    Poziom 17  

    Przypadkowo rozwiązałem problem w ten sposób:
    1. TV wyłączony wyłącznikiem sieciowym.
    2. Trzymam wciśnięty stand-by w TV i włączam włącznik sieciowy.
    3. W chwili pojawienia się napisu "Funai" NATYCHMIAST zwalniam przycisk stand-by w TV i zaczyna wszystko działać.
    4. W menu wybieram RESET i po resecie sprawdzam czy wykasował zapamiętane programy. Resetowanie powtarzałem kilka razy bo jakby się zawiesiło ale w końcu zadziałało.

    0
  • #5 06 Sty 2017 21:19
    waldi58
    Poziom 23  

    Potwierdziłeś tylko to co wcześniej już pisano że jest to problem softu , problem zapewne za jakiś czas powróci dopóki nie wczytasz odpowiedniego softu.

    0
  • #6 06 Sty 2017 21:53
    eldomek
    Poziom 17  

    dopóki nie wczytasz odpowiedniego softu. Masz taki?

    0
  • #7 07 Sty 2017 10:57
    waldi58
    Poziom 23  

    soft na pw, zapisz go na usb i wgraj

    0
  • #8 20 Lut 2017 17:49
    mateusz599
    Poziom 13  

    Witam. Mogę również dostać ten wsad?
    Pozdrawiam

    0
  Szukaj w 5mln produktów