logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Einhel BT-EH 600 - Schemat podłączenia sterowania góra dół

tomahawk01 22 Maj 2016 22:50 7254 2
REKLAMA
  • #1 15692701
    tomahawk01
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam serdecznie. Byłbym bardzo wdzięczny jeśli ktoś z Państwa ma schemat podłączenia sterowania do wyżej wymienionej wciągarki. Przeszperałem gogle i jedyny sensowny schemat który znalazłem to rys.1.
    Einhel BT-EH 600 - Schemat podłączenia sterowania góra dół
    Jest to schemat z tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3014941.html
    Według tego połączenia wyciągarka bardzo dobrze działa w górę jednak podczas opuszczania silnik mocno się grzeje (nawet podczas opuszczania samej liny bez ciężaru) i po około 4 metrach rozwijania liny załącza się zabezpieczenie termiczne.
    Ewidentnie według tego schematu podczas opuszczania nie jest włączany kondensator C1. Może ktoś ma inny pomysł na podłączenie kondensatorów i reszty układu?. Bardzo proszę o pomoc bo jakoś nie mam pomysłu co jest nie tak.
  • REKLAMA
  • #2 15693827
    zyzy52
    Poziom 28  
    Ocena: 366
    Jeżeli masz możliwość to sprawdź kondensator podwójny, czy ma obie pojemności i czy jest odpowiednio podłączony w/g schematu. Skoro poprzednik twierdzi, że u niego pracuje, to schemat będzie poprawny.
  • #3 15694160
    tomahawk01
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Podłączenia przewodów są zgodne z rys.1. Niestety nie mam możliwości pomiaru kondensatorów, ale jeśli któryś z nich byłby niesprawny to wciągarka nie pracowała by poprawnie również w górę, natomiast przy obciążeniu 200 kg w górę działa dobrze i się nie grzeje. Czy ma ktoś oryginalny schemat podłączenia takiej wciągarki z podwójnym kondensatorem?
REKLAMA