logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik grafiki nie odpowiada po reinstalacji systemu - Intel Core 2 Quad Q9300

hugo2013 05 Cze 2016 21:07 738 4
REKLAMA
  • #1 15722960
    hugo2013
    Poziom 8  
    Kilka dni temu mój komputer odmówił posłuszeństwa wyskakiwały komunikaty że sterownik grafiki nie odpowiada próbowałem instalować nowsze i starsze sterowniki jednak bez większego efektu(podczas instalacji nie kiedy komputer się zacinał pojawiał się czarny ekran i nie można było nic z tym zrobić). Postanowiłem przeinstalować system i zainstalować wszystkie sterowniki od nowa jednak problem pozostaje. Po włączeniu systemu pojawia się czarny ekran i ramki w których pojawia się okno na hasło i napisy po odłączeniu i podłączeni kabla od karty graficznej pojawia się normalny obraz jednak uniemożliwia to komfortową pracę. Proszę o pomoc! Mój komputer to już staruszek ale jak na razie daje radę
    -procesor Intel® Core™2 Quad Q9300
    -płyta główna Gigabyte ga-ep35c-ds3r
    -pamięć to 4GB DDR 2
    -zasilacz corsair vs series 450w
    -dysk WD green 1.5tb
    Proszę o pomoc inwestowanie w ten komputer jest bez sensu zbieram na nowe części by nie dokładać do tego interesu. Z góry wielkie dzięki!

Dodano po 51 [sekundy]:

oczywiście zapomniałem o najważniejszym grafika to Asus GTX 550ti 1GB
  • REKLAMA
  • #2 15723001
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15723054
    hugo2013
    Poziom 8  
    Niestety ale nie posiadam miernika ale to raczej nie wina zasilacza bo już testowałem na innych zasilaczach a nie wiem jak sprawdzić kondensatory na płycie to nie jest typ w których nie widać wybrzuszeń a żadnych wycieków nie zauważyłem
  • REKLAMA
  • #4 15723069
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    Jeśli karta graficzna bez sterowników działa a po ich instalacji nie to karta graficzna kończy żywot. Potwierdzisz to najłatwiej montując ją w innym PC. Naprawić się tego raczej nie da (a na bank nie warto) jeśli usterka się potwierdzi.

Jak nie chcesz inwestować w staruszka to kup taką kartę graficzną jaką chcesz mieć w nowym PC. Przecież masz tu PCI-E x16 więc każda karta ruszy. Najwyżej będzie się nudzić gdy reszta PC nie będzie nadążać.
  • #5 15723168
    wiesiu73
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Sprwadziłbym chłodzenie???, odinstalował (narzędziem )sterowniki..., i zaistalował ponownie dedykowane do systemu i modelu - sterowniki ze strony producenta..powodzenia
REKLAMA