logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przesyłanie plików przez Bluetooth działa tylko w jedną stronę (Jiayu 5s)

cxzcxz123 08 Cze 2016 07:18 1203 2
REKLAMA
  • #1 15727736
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Witam.
    Jeżeli chcę przez bluetooth wysłać plik z Jiayu 5s do jakiegokolwiek innego telefonu to nie ma problemu.
    Natomiast jeżeli chcę wysłać plik na telefon Jiayu 5s to coś jest już nie tak. Telefon (Jiayu) reaguje na wysłanie pliku, bo np. jak jest wygaszony to się wybudza, albo jak ma włączony ekran to się przyciski pod ekranem podświetlają, czyli telefon wie, że chcę do niego wysłać, ale następnie nic się nie dzieje. Po chwili na telefonie z którego wysyłam (np. LG G3) pojawia się komunikat "plik nie został wysłany".

Jiayu 5s reaguje na próbę wysłania ale nie pokazuje się powiadomienie z zapytaniem czy chcę odebrać plik. To tak jakby ten telefon (Jiayu) sam (bez pytania) odrzucał plik, który chcę do niego wysłać.

Wie ktoś jak to naprawić?

P.S. Starałem się jak najbardziej zrozumiale wyjaśnić problem ale jeżeli coś jest niejasne to proszę pytać.
  • REKLAMA
  • #2 15728343
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15430
    Włączyłeś widoczność dla innych urządzeń w ustawieniach Bluetooth?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 15729182
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Tak próbowałem tego. Musiałem przecież włączyć widoczność żeby powiązać telefony przez bluetooth. Są powiązane ale ten giayu zachowuje się tak jakby automatyczne odrzucał przyjęcie pliku.

Dodane w dniu 10.06.2016
    Zauważyłem, że problem dotyczy tylko przesyłania aplikacji. Np muzyka przesyła się bez problemów.

Dodane w dniu 18.07.2016
    Nie wiem dlaczego przesyłanie nie działało ale pozbyłem się tego smartfonu, więc temat do zamknięcia.
REKLAMA