logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MAGNUM E-TECH 480 - PRZERYWA POD GÓRKE I TRACI MOC

renowiec 08 Cze 2016 19:15 1155 7
REKLAMA
  • #1 15729046
    renowiec
    Poziom 2  
    WITAM.
    Mam problem z magnum e-tech 480km.
    Mianowicie:
    Przy rozpędzaniu czy pusty czy pełny pod górke auto szarpnie kilkakrotnie i spada z obrótów. Załadowany - Kompletny brak mocy pod górkę po szarpnieciu.
    Co najlepsze auto nie puści grama dymku czy to ładowany czy pusty czy zimny czy ciepło.
    Dodam jeszcze że gdy jest zimno albo pada deszcz auto zachowuje się całkiem normalnie.

Wymienione PLD nowe końcówki wtrysków pompa wstępna nowa, smok przeczyszczony nie wiem czemu jest bez sitka. pompa zasilająca nowa, filtry oryginał nowe.

Na komputerze wyswietlilo mi pedał gazu, brak styku pedalu sprzegla i coś z retarderem który w ogóle nie działa.

Ktoś miał taki problem? albo zna kogoś gdzie mogę postawić auto i żeby się tym zajął?
  • REKLAMA
  • #2 15729358
    darfur5
    Poziom 35  
    Ocena: 1710
    Autko podpowiada ci samo co go boli. Zapewne będzie problem z elektryką np . brak styku pedału sprzęgła czy problem z pedałem gazu. Można zaryzykować i podjechać do Autosu .

Dodano po 14 [minuty]:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2738371.html#13577676 .Zobacz tu i pokrewnych tematach
  • REKLAMA
  • #3 15729490
    renowiec
    Poziom 2  
    myślałem że pedał sprzegła nie ma nic do rzeczy...?
  • #4 15731688
    darfur5
    Poziom 35  
    No jednak ma.Najbliżej ciebie jest Autos w Bydgoszczy ul. Toruńska lub w Solcu Kujawskim, chyba , że pocztą pantoflową znajdziesz coś innego. Poza tym ciekawe w jakim stanie jest tarcza sprzęgła?
  • REKLAMA
  • #5 15733217
    renowiec
    Poziom 2  
    Nowa tarcza + docisk + łożysko... zakladane 40 tys km temu
  • #6 15733859
    darfur5
    Poziom 35  
    Skoro tak, to trzeba sprawdzić elektrykę.
  • #7 15734540
    renowiec
    Poziom 2  
    auto spadlo ze spalaniem do 33 litrów ale dalej przerywa... gdyby to byl czujnik polozenia walu to by pokazal na komputerze a tak to go nie ma..
  • REKLAMA
  • #8 15736162
    darfur5
    Poziom 35  
    Po wymianie sprzęgła potrzebna jest jego kalibracja. O spalaniu i czujniku położenia wału ( jak to nazwałeś ) nic nie wspominałeś wcześniej. Moim zdaniem potrzebna jest diagnoza komputerem dopiero po tym co on pokarze można będzie pomyśleć co dalej .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ciągnikiem MAGNUM E-TECH 480, który szarpie i traci moc podczas jazdy pod górę, niezależnie od obciążenia. Auto nie emituje dymu, a problemy występują głównie w zimnych lub deszczowych warunkach. Wymieniono już kilka komponentów, w tym końcówki wtrysków, pompę wstępną oraz filtry. Na komputerze diagnostycznym pojawiły się błędy związane z pedałem gazu, pedałem sprzęgła oraz retarderem. Użytkownicy sugerują sprawdzenie elektryki oraz kalibrację sprzęgła po jego wymianie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA