logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do ograniczania pasma na Windows XP - szukam niewidocznego rozwiązania

KJ 30 Cze 2005 17:36 1127 5
REKLAMA
  • #1 1618886
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    Potrzebny program który ograniczy pasmo połączenia z siecią do zadanej (małej) wartości. Programik ma pracować na kompie z windowsem XP najlepiej jakby chodził w tle i nie był w ogóle widoczny. Nie w chodzi w grę rozwiązanie typu zamulacz pasma. Mam w domu net podzielony na 2 komputery drugi komputer jest siostry. Siostrze wydaje się że jedynym zastosowaniem Internetu jest odpalanie pięciu różnych p2p 24/7 próbowałem załatwić sprawę polubownie ale żadne tłumaczenie nic nie daje a mnie krew zalewa jak mi się elka 20 minut ładuje :evil: Postanowiłem więc załatwić to w inny sposób. Jeśli ktoś ma taki programik to bardzo proszę o info jak się nazywa albo o wysłanie na pw lub tutaj.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1618935
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    To jest pakiet na serwer pod freesco, akolega zapewnie nie ma czegos takiego, jak ma podzial lacza na routerku to mozna kupic lepszy z menadzerem pasma, albo na kompie zainstalowac kerio personal firewall, w najnowszych wersjach ma dosc ciekawe funkcie sterowania przeplywem.
  • REKLAMA
  • #4 1618939
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    Fajne ale to by wymagało postawienia serwera :/ do tego na linuxie(fresco) na którym się nie znam kompletnie a poza tym trzeci komp nie wchodzi raczej w grę. Mam router BEFW11S4 Linksys-a ale z tego co wiem nie da się nim pasma ograniczyć :/ chyba że jest jakiś soft stuningowany do tego.
  • REKLAMA
REKLAMA