logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odbiór tylko MUX3 DVBT w Szczecinie, ul. Gwiaździsta, antena pasywna wewnętrzna

bero 16 Cze 2016 11:23 1506 4
REKLAMA
  • #1 15746513
    bero
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z odbiorem wszystkich kanałów DVBT. Telewizor LG(wbudowany tuner dvbt) antena z PRLU pasywna wewnętrzna. Lokalizacja Szczecin ul. Gwiazdzista. Antena skierowana na nadajnik w Kotlowie, a telewizor odbiera tylko MUX3, przy ustawieniu ręcznym pokazuje siłę sygnału na 90% a jakość 100%. Przy ustawieniu na częstotliwości MUX1 lub MUX2 pokazuje brak sygnału. Dodam tylko że na tym telewizorze i tej antenie odbierałem wszystkie programy w Szczecinie na Jezierzycach. Próbowałem również podłączyć inna antenę wewnętrzna firmy Dmp Jupiter ale odbiera również tylko MUX3 i to w gorszej jakości. Co na to poradzić aby odbierać wszystkie programy? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15746523
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15746530
    bero
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Wiem że lepsza jest antena zewnętrzna, ale chciałbym wiedzieć czy jest taka możliwość, że odbiera mi tylko MUX3 bardzo dobrze a reszty nie. Szczególnie że w innym miejscu odbierala dobrze wszystkie programy
  • REKLAMA
  • #4 15746613
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 15747011
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1240
    Masz około 6 km do bardzo silnego nadajnika na Kołowie. Do tego na pobliskim kominie Wiskord-u masz silny nadajnik MUX4 - całe 10 kW z odległości ok. 3 km.

Do tego układ kanałów w Szczecinie jest dość niewygodny- MUX-y 1/2/3 są w tej samej odległości 7miu kanałów (34, 41, 48) i nic dziwnego ze najdalszy kanał od 30go (MUX4) jest odbierany w miarę poprawnie.

Ja bym poćwiczył stosowanie tłumika. Być może nawet dwóch.
REKLAMA