logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G700 - Brak programu do przywracania systemu, jak odzyskać system?

ProPin 19 Cze 2016 13:42 1392 6
REKLAMA
  • #1 15753437
    ProPin
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Siema :D Mam problem odnośnie opcji recovery w laptopie g700.
    Mam zrobiona partycje recovery ale nie mam tam zajętego miejsca, sprawdziłem w necie co i jak i wyszło ze musi być program do przywracania systemu. Ale nie mam zainstalowanego.
    Wiec czy mogę w jakiś sposób odzyskać system?
  • REKLAMA
  • #2 15753610
    reg_edit
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    W jaki sposób uruchamiasz tryb recovery? Ściągnij MiniPartitionTool (https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html) i zobacz czy masz taką partycję. Powinna to być ukryta partycja i znajdować się na "początku dysku".
  • REKLAMA
  • #3 15753663
    ProPin
    Poziom 13  
    Obok guzika do uruchomiania laptopa jest guzik z taka strzałka zagięta w dół...
    Program mi pokazuje Zastrzeżony dysk 100mb. Jego status to Active&Boot
  • REKLAMA
  • #5 15753773
    ProPin
    Poziom 13  
    Możesz rozwinąć z tym SS...
    Kupiłem laptopa z systemem bez płyty z windowsem

W takim razie po co została utworzona partycja recovery
    Załączniki:
    • Lenovo G700 - Brak programu do przywracania systemu, jak odzyskać system? ss1.png (5.8 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 15753880
    reg_edit
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Screenshot z MiniPartitionTool.
  • REKLAMA
  • #7 15769161
    ProPin
    Poziom 13  
    Temat do zamknięcia.

Moderowany przez DriverMSG:

3.2. Autor tematu, po uzyskaniu odpowiedzi będącej rozwiązaniem problemu, jest zobowiązany zamieścić podsumowanie ze wskazaniem rozwiązania oraz zablokować wątek poprzez kliknięcie w przycisk rozwiązano.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Lenovo G700 ma problem z odzyskaniem systemu operacyjnego, ponieważ nie ma zainstalowanego programu do przywracania systemu, mimo że utworzono partycję recovery. Inni uczestnicy dyskusji sugerują użycie narzędzia MiniPartitionTool do sprawdzenia partycji oraz wskazują, że 100 MB zastrzeżonego dysku nie jest partycją systemową. Użytkownik nie otrzymał płyty z systemem operacyjnym przy zakupie laptopa, co rodzi pytania o cel utworzenia partycji recovery.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA