logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 1.1 2001r - Peugeot 206 1.1 Gaśnie i przerywa

grzesiekcaro 22 Cze 2016 22:28 7104 4
REKLAMA
  • #1 15762403
    grzesiekcaro
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Witam Serdecznie,

Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość, mam problem z moim Peugeotem 206 1.1 którego kupiłem 2 miesiące temu. Auto w czasie jazdy przerywa i na postoju gaśnie chociaż nie zawsze, w samochodzie został wymieniony silniczek krokowy oraz cewka, i nadal dzieję się to samo, dodam też, że Peugeot ma centralny zamek oraz alarm, byłem z nim w warsztacie i było 7 błędów które mechanik usunął, po tym działo się to samo zauważyłem też, że auto gdy na grzeje się do 95 zaczyna gasnąć i szarpać wtedy nie da rady go odpalić tak jak by nie było iskry dopiero po 3 minutach kręcenia zaskakuje, lub też gdy od czekam 5 min odpalę na nowo, to rusza i jedzie bez problemu. Bardzo proszę o odp i ewentualną radę.
  • REKLAMA
  • #2 15762459
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 939
    A mechanik odczytał temperatury?
    Z tego jak pamiętam silnik z rodziny TU ma 2 czujniki temperatury, jeden na zegary drugi do komputera.
    Może być uszkodzony ten do komputera.
    Mechanik oprócz skasowania błędów powinien zrobić odczyt parametrów.
  • REKLAMA
  • #3 15762494
    grzesiekcaro
    Poziom 2  
    On tylko kasował błędy, a gdzie znajduje się ten czujnik od komputera?? Czy lepiej moze zaprowadzić tam auto, i niech robi?? Zaraz jak skasował te błędy wyjechałem z warsztatu, zgasł i znów zapalił, jechałem i szarpał, potem już było normalnie. Myslałem tez o wymianie potencjometru przepustnicy, czy to może być to?? Hmm
  • REKLAMA
  • #4 15763913
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 939
    Na komputerze wyjdzie czy jest uszkodzony TPS, czy jest problem z czujnikiem który przy pewnej temperaturze zaczyna wariować.
    Kasowanie błędów to nie naprawa.
  • #5 15763923
    grzesiekcaro
    Poziom 2  
    Dziękuje za odpowiedz

dziś zauważyłem że na zimnym silniku też przerywa nawet nie chciał rano zapalić.
REKLAMA