Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suzuki Ignis 2002 benzyna centralny zamek schemat montażu pilota do zamka

Adam 109 27 Jun 2016 18:51 5355 11
    Adam 109
    Level 2  
    Witam posiadam Suzuki Ignis 2002 rok.

Problem prost ale nie radzę sobie z nim.
    Posiadam fabryczny centralny zamek lecz bez pilota. Kupiłem uniwersalny zestaw na 6 kabelkow. Schematy w zdjęciach. Próbowałem juz na wszystkie sposoby to podłączyć i nie idzie. Działa tylko otwieranie nie potrafię zlokalizować kabla z impulsem zamykania. Na forach UK wyczytałem ze to jest ten sam kabel ale nie wytłumaczyli jak zmienić ten inpuls albo jak go podłączyć. Z tego do czego doszedłem to ze instalacja jest minusowa. Uzywałem pierwszego schematu(trzecie zdjęcie) jednakże bez powodzen. Pomocy.
    piotrek22101
    Level 39  
    Podając masę otwieramy,zabierając zamykamy. Innymi słowy trzeba przeciąć ten przewód.
    Adam 109
    Level 2  
    piotrek22101 wrote:
    Podając masę otwieramy,zabierając zamykamy. Innymi słowy trzeba przeciąć ten przewód.

Przecinając ten kabel to nic nie będzie działać ani otwieranie ani zamykanie. Ani oryginalny centralny zamek.
    piotrek22101
    Level 39  
    Przecinasz i odpowienio go łączysz z tymi ze sterownika. Jak utniesz to zamknie,potem go łączy.
    wisnia1311
    Level 2  
    Witam też przymierza m się do zamontowania sterownika do pilota zamka centralnego w Suzuki ignis ,ktoś może zrobił to wcześniej z powodzeniem i był by mi w stanie podesłać jakiś schemat ?albo ewentualnie doradzić jak to zrobić ,dodatkowo chciałbym aby światło w środku samochodu również gasiło się i zapalał wraz z centralnym zamkiem ma ktoś może jakiś pomysł
    Anonymous
    Anonymous  
    wisnia1311
    Level 2  
    Dziękuję za podpowiedź
    ssbastek
    Level 11  
    piotrek22101 wrote:

Bzdura, w tym modelu auta tak nie ma, nie wiesz nie wprowadzaj w błąd!

Dodano po 4 [minuty]:

Adam 109 wrote:
    piotrek22101 wrote:

Przecinając ten kabel to nic nie będzie działać ani otwieranie ani zamykanie. Ani oryginalny centralny zamek.

Dokładnie, Kolega bardzo źle podpowiada :-/

Dodano po 1 [minuty]:

piotrek22101 wrote:
    Przecinasz i odpowienio go łączysz z tymi ze sterownika. Jak utniesz to zamknie,potem go łączy.

Bzdura, nie w tym modelu auta

Dodano po 10 [minuty]:

252257 wrote:
    Na jednym przewodzie, tak jak pisze wyżej. Podanie masy otwiera, chwilowe rozwarcie przewodu zamyka. Brązowy lub brązowo-biały przewód na module zamka po lewej stronie kolumny kierowniczej.

Bzdura, nie na jednym przewodzie i nie żadne podanie masy i chwilowe rozwarcie, zgadza sie tylko że po lewej stronie kolumny kierowniczej w kostce z dzwi są przewody brązowy i brązowy z białym które steruja zamykaniem i otwieraniem za pomocą masy, nic nie tnijcie!

Dodano po 18 [minuty]:

Adam 109 wrote:
    Witam posiadam Suzuki Ignis 2002 rok.

Problem prost ale nie radzę sobie z nim.
    Posiadam fabryczny centralny zamek lecz bez pilota. Kupiłem uniwersalny zestaw na 6 kabelkow. Schematy w zdjęciach. Próbowałem juz na wszystkie sposoby to podłączyć i nie idzie. Działa tylko otwieranie nie potrafię zlokalizować kabla z impulsem zamykania. Na forach UK wyczytałem ze to jest ten sam kabel ale nie wytłumaczyli jak zmienić ten inpuls albo jak go podłączyć. Z tego do czego doszedłem to ze instalacja jest minusowa. Uzywałem pierwszego schematu(trzecie zdjęcie) jednakże bez powodzen. Pomocy.

Dobrze dobrałeś schemat, po lewej stronie kolumny kierownicy na ściance masz kostkę z dzwi, przewód brązowy należy połączyć z białym z modułu a brązowy z paskiem białym spiąć z biało-czarnym i wszystko gra, nie ciąć sobie wiązki i nie słuchać bajek o jednym sterujacym przewodzie, uwaga na podpowiadaczy ktorzy tega auta najwyrazniej nie widzieli i nie wiem po co pisza, żałuję ze czytałem bo przez te bzdury dłużej zeszło, spodziewałem się udziwnien tu opisanych a to zwykły układ dwuprzewodowy sterowany masą.

Dodano po 9 [minuty]:

wisnia1311 wrote:
    Witam też przymierza m się do zamontowania sterownika do pilota zamka centralnego w Suzuki ignis ,ktoś może zrobił to wcześniej z powodzeniem i był by mi w stanie podesłać jakiś schemat ?albo ewentualnie doradzić jak to zrobić ,dodatkowo chciałbym aby światło w środku samochodu również gasiło się i zapalał wraz z centralnym zamkiem ma ktoś może jakiś pomysł

Przed chwilą zrobiłem i działa wyśmienicie, zwykły układ sterowany masą, opis powyżej, co do światła w środku to te auta nie mają modułu komfortu więc trzeba samemu budować układ żeby wykorzystac funkcje dodatkowe modułu sterowania centralnym, to samo dotyczy domykania szyb (tu najlepiej dokupic dodatkowy gotowy moduł) i doswietlania drogi do domu i co tam się jeszcze komu zachce :-)
    staniuuxd
    Level 2  
    Nie wiem czy ktoś żyje jeszcze tutaj ale niedawno kupiłem sobie własnie suzuki ignis 2001 r 1.3 benzyna 3D i chciałem założyć centralny zamek i na każdym z forum widzę że są 2 przewody od sterowania ale nie mogę ich znaleźć tak jak wyżej mogę go tylko otworzyć jak jest zamknięty przez podanie masy ( przy centralnym zamku do kostki wchodzą 4 przewody czerwono-niebieski czarny zielony i brązowo biały) nie znalazłem nigdzie brązowego przewodu który odpowiadałby za zamknięcie z pilota jak w takim razie podłączyć tą centralkę ?
    ssbastek
    Level 11  
    staniuuxd wrote:
    Nie wiem czy ktoś żyje jeszcze tutaj ale niedawno kupiłem sobie własnie suzuki ignis 2001 r 1.3 benzyna 3D i chciałem założyć centralny zamek i na każdym z forum widzę że są 2 przewody od sterowania ale nie mogę ich znaleźć tak jak wyżej mogę go tylko otworzyć jak jest zamknięty przez podanie masy ( przy centralnym zamku do kostki wchodzą 4 przewody czerwono-niebieski czarny zielony i brązowo biały) nie znalazłem nigdzie brązowego przewodu który odpowiadałby za zamknięcie z pilota jak w takim razie podłączyć tą centralkę ?

Ja piszę o 5D ale pewnie wielkiej różnicy nie powinno być, opisuje kostke która jest za przelotka gumową idącą z drzwi, tak przy siłowniku w dzwiach masz 4 przewody bo to master i też odpowiednia kombinacja da zamykanie i otwieranie ale aż tak nie potrzebowalem grzebać więc nie pomogę bo wiem konkretnie jak tam jest, ale napewno któreś z nich steruja otwarciem i zamknieciem.
    MOGO
    Level 2  
    staniuuxd wrote:

Widziałem to auto i była to wersja 5D z 2001r miała takie same kolory kabli jak u Ciebie w 3D.

Kable sygnałowe to niebieski z czerwonym paskiem oraz brązowy z białym paskiem.

Skorzystałem ze schematu (podłączenie do siłownika)

Centralka zamontowana modemix 500A
    Suzuki Ignis 2002 benzyna centralny zamek schemat montażu pilota do zamka Suzuki Ignis 2002 benzyna centralny zamek schemat montażu pilota do zamka