logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chevrolet kalos 1,4 16V - podwyższone obroty po rozgrzaniu się silnika.

oskarml 02 Lip 2016 22:00 2433 3
REKLAMA
  • #1 15782883
    oskarml
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Postów na ten temat jest wiele ale na mój problem nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Może teraz. Posiadam Kalosa 1,4 16V T200(chyba T200), od pewnego czasu występują podwyższone obroty, około 1400-1700, a czasami i 2000. Wymieniłem silnik krokowy i przeprowadziłem procedurę programowania(dwa razy), przeczyszczona została przepustnica, wymieniony czujnik temperatury, wymieniona rura dolotowa i problem nadal występuje. Ale, jeśli zapalę na zimnym silniku obroty są ok, dopiero po chwili wzrastają, gdy przejadę kilka kilometrów az silnik się rozgrzeje, obroty potrafią same wrócić na normy lub po wyłączeniu i właczeniu silnika obroty czasami ale nie zawsze powracają do normy. Byłem z tym problemem u kilku mechaników ale żaden nie był w stanie zaradzić problemowi. Może ktoś z Was jest w stanie podpowiedzieć co jeszcze można zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 15783389
    złowrogi_boncur
    Poziom 27  
    Ocena: 420
    Sprawdzić czy pierwsza sonda pracuje prawidłowo jeśli nie to napewno trzeba ją wymienić, oraz odpal auto zatkaj ręką przepustnicę i powinno auto zgasnąć jeśli zatkasz i będzie chodzić dalej to lewe powietrze zasysa, można by było diagnostykę zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 15783414
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 993
    Sprawdź czujnik położenia przepustnicy.
  • #4 19616018
    Pilukar
    Poziom 1  
    Witam . Ktoś znalazł rozwiązanie tego problemu ?
REKLAMA