Witam,
Udało mi się zestawić połączenie VPN z dwie lokalizacjami, niestety brak dostępu do sieci lan oraz internet.
Zależy mi na tym aby łączyć się z sieci B do sieci A i móc korzystać z sieci internet oraz lan. Ponieważ w sieci B mam ograniczony dostęp do zasobów internetowych po przez polityki korporacyjne. Obecnie dla celów testowych sieć B jest moją siecią domową jak i sieć A również należy do mnie w innej lokalizacji.
A)
Windows XP server OpenVPN
Adres IP : 10.0.0.10
Maska podsieci :255.255.0.0
Brama domyślna :10.0.0.1
Sieć B) klient
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.11
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Problem polega na tym że niestety nie mam dostępu do sieci lan oraz sieci internet łącząc się z sieci B do sieci A. Połączenie jest zestawione. Zamieszczam poniżej cfg serwer.
Jedynie co mogę pingować to serwer vpn oraz adres serwera 10.0.0.10
Udało mi się zestawić połączenie VPN z dwie lokalizacjami, niestety brak dostępu do sieci lan oraz internet.
Zależy mi na tym aby łączyć się z sieci B do sieci A i móc korzystać z sieci internet oraz lan. Ponieważ w sieci B mam ograniczony dostęp do zasobów internetowych po przez polityki korporacyjne. Obecnie dla celów testowych sieć B jest moją siecią domową jak i sieć A również należy do mnie w innej lokalizacji.
A)
Windows XP server OpenVPN
Adres IP : 10.0.0.10
Maska podsieci :255.255.0.0
Brama domyślna :10.0.0.1
Sieć B) klient
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.11
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Problem polega na tym że niestety nie mam dostępu do sieci lan oraz sieci internet łącząc się z sieci B do sieci A. Połączenie jest zestawione. Zamieszczam poniżej cfg serwer.
Kod: Bash
Jedynie co mogę pingować to serwer vpn oraz adres serwera 10.0.0.10