Witam, chcę zapytać: czy jeśli uszkodzi się przewód lub dostanie się woda do silnika pompy zatapialnej w studni z wodą, można zostać porażonym prądem?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambrofran napisał:Jeżeli masz instalację zabezpieczoną wyłacznikiem RCD , to Cie nie porazi , tylko wyłaczy zasilanie do pompy
rubensdb napisał:chcę zapytać czy jeśli uszkodzi się przewód lub dostanie się woda do silnika pompy zatapialnej w studni z wodą, można zostać porażonym prądem?
brofran napisał:Jeżeli masz instalację zabezpieczoną wyłacznikiem RCD , to Cie nie porazi
mawerix123 napisał:Skoro naciety PRZY POMPIE a pompa da się rozebrać to wystarczy obciąć przewód w miejscu uszkodzenia, zarobić końcówki na nowo, wprowadzić do pompy i podłączyć zgodnie z poprzednim stanem.
Żeby nasunąć koszulkę termokurczliwą i tak trzeba odłączyć przeod od pompy albo obciąć wtyczkę jeśli jest oryginalna.
mawerix123 napisał:Żeby nasunąć koszulkę termokurczliwą i tak trzeba odłączyć przeod od pompy albo obciąć wtyczkę jeśli jest oryginalna.
djlukas napisał:Moim zdaniem mniej inwazyjna metoda to odcięcie wtyczki niż otwieranie do pompy
zdzisiek1979 napisał:To trzeba to naprawić tylko czy ma to sens bo czasem zestaw naprawczy może być droższy od pompy.
Brivido napisał:3:1 miewają
rubensdb napisał:pompa nówka 1000W, 300 zł dałem, uszkodzenie jest 1m od pompy.
Wolałbym nie obcinać oryginalnej wtyczki, poszukam termokurczki takiej która przejdzie przez wtyczkę, jeśli się nie skurczy odpowiednio to obetnę wtyczkę i po problemie.
Arturo2005 napisał: