logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić historię po jej usunięciu na androidzie

madziora.77 12 Lip 2016 09:57 8676 6
REKLAMA
  • #1 15802247
    madziora.77
    Poziom 2  
    Witam.

Mam taki problem, że potrzebuje na jakie strony internetowe wchodziło moje dziecko na tablecie. Niestety jest na tyle sprytne, że usuwa historię zawsze po używaniu tableta. Boję się, że ogląda jakieś nieprzyzwoite strony. Bardzo proszę o pomoc, jak mogę sprawdzić na jakie linki wchodziło po usunięciu przez nie historii, czy zainstalować jakiś program? Przeglądarka na tablecie to chrome, tablet lenovo yoga 2. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 15802291
    Handix
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Ile lat ma dziecko ? Generalnie to zawsze można zrobić podpuchę ,gdy młody siedzi przy tablecie ,że chce pani coś sprawdzić... i sprawdzić historię ( jeżeli nie chce oddać bo jeszcze coś tam to poprostu powiedzieć ,że jeżeli nie odda tableta to będzie miało karę ) bo z tego co się orientuje to na androida nie ma chyba takiej aplikacji.
  • REKLAMA
  • #3 15803080
    madziora.77
    Poziom 2  
    Syn ma 15 lat i niestety niewiele na niego działają groźby. Jak ja nie pozwolę, to teściowa daje mu tableta. Wie Pan jak to teraz jest dziadkowie rządzą jak rodzice pracują :-(
  • #4 15803192
    Handix
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Generalnie to jakby siedział na PC ( laptop ) to jest możliwość zainstalowania jakiegoś autorskiego keyloggera ( umiejętności programistyczne ) i wtedy ten wirus wychwytywał by to co pisze się na klawiaturze ( wyszukiwania google, hasła wpisywane adresy stron WWW etc ) na Androida niema tego typu możliwości... Jedynie groźby i poinformować teściów o tym ,że syn może wchodzić na szemrane strony. Zawsze można poinformować teściów ,że syn ma mniej spędzać czasu przed tabletem i ew. Jak to nie poskutkuje to zabierać tableta do pracy. Chociażby aby zostawić go w np. Samochodzie w bagażniku albo pod siedzeniem ( aby był nie widoczny )
  • REKLAMA
  • #5 15803225
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6638
    Oprogramowanie e jest tylko płatne. Pozatym z internetm przez coś się łączy, pewnie router. A tam można już podziałać.
  • REKLAMA
  • #6 15804405
    madziora.77
    Poziom 2  
    W domu mamy neta radiowego przez router, który jest w 1 części domu a na drugiej mamy nie wiem jak to się nazywa podobny do routera drugi coś jak punkt dostępu, bo sygnał nie dochodził tam wifi. Dlatego są jakby 2 sieci w domu. Nie znam się niestety na tym :-( ten drugi połączony jest z tym głównym routerem kablem i jak ten główny nie chodzi to sieci nie ma na tym 2. Syn siedzi przeważnie tam gdzie jest ta druga nie wiem jak to nazwać pod sieć.
  • #7 15805646
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6638
    Bez znajomości infrastruktury nie poradzimy wiele. Poszukaj kogoś u siebie miejscowego i niech działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na sprawdzenie historii przeglądania na tablecie Lenovo Yoga 2, po tym jak jego dziecko regularnie ją usuwa. W odpowiedziach zasugerowano, że na Androidzie nie ma aplikacji do monitorowania historii po jej usunięciu. Proponowano różne metody, takie jak groźby, aby zmusić dziecko do oddania tabletu, oraz informowanie dziadków o potencjalnych zagrożeniach związanych z nieodpowiednimi stronami. Wspomniano również o możliwości monitorowania aktywności przez router, ale bez znajomości infrastruktury sieciowej, pomoc lokalnego specjalisty może być konieczna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA