logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki amplituner kupić? Do wyboru: Yamahy: HTR 5930, RX-V396RDS, RX-V730.

Bluen 24 Lip 2016 17:08 2661 6
REKLAMA
  • #1 15827233
    Bluen
    Poziom 7  
    Ludzie pomóżcie. Mam do wyboru amplituner Yamaha HTR 5930 , Yamaha RX-V396RDS oraz Yamaha RX-V730. Przyszły mi właśnie "fenixy" i nie wiem który wybrać . W większości słucham muzyki i nie za głośno. Który brać doradźcie coś .Będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 15827387
    indianin11
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Amplituner KD średnio nadaje się do słuchania muzyki w stereo którą odtwarza tylko "przy okazji" w marnej jakości. Wzmacniacz stereofoniczny będzie lepszym rozwiązaniem.
  • REKLAMA
  • #3 15827632
    Bluen
    Poziom 7  
    Miałem Onkyo TX-9011 i dawał dobrze radę ale z altusami 140 które też teraz stoją :), tylko co z tego jak na 4 głośniki. A te zestawy Yamahy są razem z dvd mam mętlik w głowie. Tak zapytam, w tym HTR nie widzę regulacji tonów niskich i wysokich, czy te ampki mają regulację bass,treble ,balance ?, czy tylko podstawowe jak. np jazz,pop,rock itp? :|
  • REKLAMA
  • #4 15827652
    intenso
    Poziom 39  
    Ocena: 617
    Amplitunery kina domowego Yamahy grają najgorzej w stereo ze wszystkich popularnych firm, w co Ty się chłopie pchasz.
  • #5 15827795
    bbobii
    Poziom 27  
    Ocena: 83
    intenso napisał:
    Amplitunery kina domowego Yamahy grają najgorzej w stereo ze wszystkich popularnych firm, w co Ty się chłopie pchasz.
    I tyle w temacie. Dodam tylko, że w stereo Yamahy okupują ostatnie miejsca w jakości dźwięku.
  • REKLAMA
  • #6 15828374
    indianin11
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Bluen - napisałeś że w większości będziesz słuchał muzyki, więc wybór jest oczywisty- wzmacniacz stereo. Sam kiedyś słuchałem muzy na amplitunerze kd ale długo nie wytrzymałem. Teraz mój Pioneer vsx 323 stoi i czeka na wystawienie na sprzedaż. Może komuś taki dźwięk pasuje, mnie nie.
  • #7 15829159
    Bluen
    Poziom 7  
    Dobra przekonaliście mnie :D. Dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał porady dotyczącej wyboru amplitunera spośród modeli Yamaha HTR 5930, RX-V396RDS oraz RX-V730, z uwagi na preferencje słuchania muzyki w stereo. Odpowiedzi wskazywały, że amplitunery kina domowego Yamahy nie są najlepszym wyborem do odtwarzania muzyki w stereo, sugerując zamiast tego zakup wzmacniacza stereofonicznego. Użytkownicy podkreślali, że amplitunery te mają słabą jakość dźwięku w stereo w porównaniu do innych marek, co skłoniło autora do zmiany zdania na temat zakupu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA