logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - zanikający zasięg po zdjęciu simlocka, co sprawdzić?

diodakiler 04 Lip 2005 15:17 1490 7
REKLAMA
  • #1 1628209
    diodakiler
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    Wiatm.

Mam nokie 3310 która nie ma zasiegu. przy odpaleniu pokazuje pełen zakres zasiegu ale kilka sec. pozniej spada zasieg do 0...

telefon miał blokade sim lock - plus (ktos ja zdemontował :))

Co moze byc nie tak??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1628268
    diodakiler
    Poziom 19  
    dzieki... :(

nigdzie nie ma nic napisa na temat mojego problemu...
    a nie znam sie na komach... :(
  • REKLAMA
  • #4 1628566
    Krzytek
    Poziom 2  
    Jołka. Jezeli nie ma siegu to moga byc 2 sprawy albo koncowka mocy albo oprogramowanie. Jezeli po wlaczeniu jest max a zaraz pada to raczej koncowka.W jakich okolicznosciach padl zasieg ??
  • REKLAMA
  • #5 1628576
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    Krzytek napisał:
    Jołka. Jezeli nie ma siegu to moga byc 2 sprawy albo koncowka mocy albo oprogramowanie. Jezeli po wlaczeniu jest max a zaraz pada to raczej koncowka.W jakich okolicznosciach padl zasieg ??

co za bzdura nie zawsze jest to pa nieraz filterki trza wymienic jescze brakuje tylko komentarza wykomp i wygrzej kolkega wyzej dal linki niech szuka i czyta
  • #6 1628875
    diodakiler
    Poziom 19  
    nie jestem elektronikiem... nie znam sie na telefonach. pytałem tylko co moze byc... ze tak sie dzieje jest ful i nagle nie ma nic :) chce oddac telefon do servisu i chciałem wiedziec co moze byc nie tak, zeby mnie nie skasowali jak za prezydenta.
  • #7 1630642
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 470
    diodakiler napisał:
    nie jestem elektronikiem... nie znam się na telefonach. pytałem tylko co moze byc... ze tak się dzieje jest ful i nagle nie ma nic :) chce oddac telefon do servisu i chciałem wiedziec co moze byc nie tak, zeby mnie nie skasowali jak za prezydenta.

Teraz jesteś bogatszy o wiedzę z elektrody i nie dasz się zakręcić . :)
  • #8 1983142
    diodakiler
    Poziom 19  
    telefon poshedł na złom :)

problem rozwiazany :)

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 3310, który po zdjęciu blokady SIM lock od operatora Plus wykazuje problem z zanikającym zasięgiem. Po włączeniu urządzenia zasięg jest pełny przez kilka sekund, a następnie spada do zera. W dyskusji zasugerowano, że przyczyną może być uszkodzona końcówka mocy lub problemy z oprogramowaniem, jednak pojawiły się też opinie o konieczności wymiany filtrów RF. Użytkownik nie posiada wiedzy technicznej i rozważa oddanie telefonu do serwisu, obawiając się wysokich kosztów naprawy. Ostatecznie telefon został uznany za uszkodzony i przeznaczony na złom, co zakończyło problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA