albert_slask napisał: A czy ktoś może konkretnie napisać, jaki jest zakres takiego przeglądu serwisowego? Zerowego i potem kolejnych. Jak mniej więcej czasowo to powinno zająć?
Warto takie rzeczy jak płatne przeglądy ustalać przed podpisaniem umowy i najlepiej to szczegółowo zawrzeć w umowie - łącznie z ew. opłatą, aby potem nie było niejasności.
Z drugiej zaś strony, jak w umowie i gwarancji (jak ktoś wyżej pisał) nie ma wymogu, aby dla zachowania gwarancji n-letniej trzeba było robić przeglądy to nie ma możliwości, aby później mógł się ktoś ich domagać.
Dodano po 3 [minuty]:
Trebor2020 napisał: Ja akurat warunki czytałem i wiedziałem, że będę musiał zrobić okresowy przegląd. Natomiast zrobiłem błąd, że nie zapytałem ile taki przegląd kosztuje... Nie spodziewałem się, że firma Foton Technik, należaca do dużej grupy Innogy, może mieć takie podejście do klienta... Informacja jest generalnie ukrywana. Mój komentarz z informacją na stronie firmy na Facebooku został zablokowany...
Został zablokowany, gdyż dla firmy krzak jest to niewygodna informacja, która może rzutować na zmniejszenie liczby klientów, którzy się nabiorą, na ich "tanią" ofertę.
Każda normalna firma szczegółowo poda dokładne terminy przeglądów instalacji wraz z ceną, albo poda całkowity koszt instalacji wraz z kompletem okresowych przeglądów, albo od razu przy zakupie w cenie jest już wkalkulowany koszt wszelkich koniecznych przeglądów.
W przypadku firm typu krzak, takie informacje się skrzętnie ukrywa, aby potem załatwić klienta finansowo.
Dodano po 8 [minuty]:
BikeBarian napisał: Trebor2020 napisał: że będę musiał
A czemu musisz ?? Juz pisaliśmy ze to pic na wodę. Ta ich gwarancja do niczego ci nie potrzebna
bo gwarancje na sprzęt masz oddzielna a oni dają gwarancje na montaż...
Niby dlaczego oddzielną? Gdybym był firmą Krzak S.A. to nie dawałbym oddzielnej gwarancji na sprzęt, ale jedną na całość. Nie ma takiego zakazu, bowiem gwarancji na sprzęt może udzielić producent/dystrybutor/sprzedawca/monter - każdy, gdyż prawo tego nie określa. Jednak gwarancja musi być dana na piśmie - inaczej nie ma prawnej racji bytu. W gwarancji można określić co jej podlega i na jakich warunkach - o ile nie są sprzeczne z prawem. Zatem spokojnie można wpisać, że "...pod warunkiem corocznych, odpłatnych przeglądów udziela się 30 lat gwarancji". Natomiast potem każdego roku kasować za przegląd obowiązkowy 500 zł.
Nie ma obowiązku dawania osobnej gwarancji na sprzęt a osobnej na usługę montażu.
Jak sam sobie kupisz urządzenia i zlecisz montaż firmie to wtedy będziesz miał dwie gwarancje. Jedną od sprzedawcy, gdzie zakupiłeś graty a drugą od montażysty.
Ponieważ zwykle firma wystawia jeden rachunek za całość tematu związanego z dostawą i montażem instalacji PV, więc nie masz osobnej gwarancji na sprzęt. Bo jak chcesz to reklamować u producenta nie mając od niego dowodu zakupu? Taki dowód - fakturę ma tylko firma, która ci instalowała PV.