logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy nie płucze nie wiruje

Heniek111 06 Lip 2005 18:34 13429 9
REKLAMA
  • #1 1633943
    Heniek111
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Witam!
    Moja pralka Candy Aquamatic 3 przestala wirowac (wszystko inne dziala) co moze byc przyczyna ?

Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie porady
    Heniek
  • REKLAMA
  • #2 1633977
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 1634019
    Heniek111
    Poziom 2  
    kreci w prawo wode wylewa wszystko jak bylo tylko nie wiruje ?

Pozdrawiam
    Heniek
  • REKLAMA
  • #4 1634365
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1634431
    Heniek111
    Poziom 2  
    pusta tez nie wiruje !
  • REKLAMA
  • #6 1638278
    AgataM
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Hej,
    mam takie pytanie odnosnie pralki Aquamatic 3. Mam ja od paru dni bez instrukcji w wynajmowanym mieszkaniu i niestety nikt sie nie orientuje jak ja obslugiwac.

Czy mozecie mi pomoc?
    Do czego sluza poszczegolne programy?
    Brakuje pokretla do temperatur i mowiac szczerze nie wiem, jaki program ustwic na jaka temperatue...na jaki typ prania:-(

Dzieki z gory.

Pozdrawiam,
    Aga
  • #7 1638347
    majeczny
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Sprawdz czy wypuscila wode.Jezeli jest woda to nie uruchomi wirowania-oczysc filtr.
  • #8 1638364
    AgataM
    Poziom 11  
    Hej ponownie,

czy ktos wie,jak obslugiwac te pralke Aquamatic 3?

...bardzo chcialabym zaczac prac,ale niestety boje sie, ze nastawiajac losowo program, ugotuje sobie rzeczy zamiast wyprac w 40 stopniach.

Dzieki z gory!!!

Pozdrawiam,
    Aga
  • #9 1640181
    rangi
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    Aga jeżeli chcesz instrukcje to przeslij mi na gg
    (6187236) dokładny model pralki i cały numer fabryczny 16 cyfrowy, moze będe mógł pomóc.
  • #10 1643692
    AgataM
    Poziom 11  
    Hej,

wielkie dzieki juz dostalam namiary na instrukcje od jednej z osob z tej listy.
    Poza tym jeszcze inna osoba z forum napisalam mi w skrocie, jakich programow tej nietypowej pralki uzywac do prania.

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam z Finlandii,
    Agnieszka

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Candy Aquamatic 3 przestała wirować, mimo że silnik działa i woda jest wypuszczana prawidłowo. Problem dotyczy braku wirowania nawet przy pustym bębnie. Możliwe przyczyny to uszkodzony silnik, układ hydrostatu, złączka silnika lub programator. Zalecane jest sprawdzenie tych elementów oraz oczyszczenie filtra, jeśli woda nie jest całkowicie wypuszczona, ponieważ obecność wody blokuje wirowanie. Dodatkowo pojawiły się pytania dotyczące obsługi i programów pralki Aquamatic 3, w tym brak pokrętła do ustawiania temperatury, co utrudnia dobór odpowiedniego programu prania. Użytkownicy wymienili się informacjami o dostępności instrukcji i podstawowych zasadach użytkowania tego modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA