Czesc, istnieje jakaś możliwość podłączenia tego pinu z kabelkiem gdzieś do płyty. Zabrakło ścieżki na płytce u nie rozpoznaje urządzenia USB, fotkę zamiesczam poniżej.
Załączniki:
IMG_20160831_083008.jpg(3.32 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Nie laptopa. Trzeba dojść, gdzie to miało być podłączone w pendrive. Ale ze zdjęcia przynajmniej ja nie rozpoznam, obejrzyj to pod lupą. Jakiś długi ten kabelek.
Ponoć nie rozpoznaje urządzenia USB - gdyby nie to, to bym podejrzewał, że urwał się przewód, którym była podłączona zewnętrzna metalowa część wtyczki.
Na zdjęciu widać, że przewód podłączony jest pod jedną z linii danych portu USB, raczej dziwne byłoby gdyby to miał być ekran.
Ciężko jednak zgadnąć gdzie to ma być podłączone, niewykluczone że gdzieś na drugiej stronie płytki. Niestety zdjęcia nie mamy, a to które jest, jest niewystarczającej jakości.
Aaaaaa, ten kabelek był już w pendrajwie, myślałem że go dolutowałeś bo zepsuła się wtyczka pin 2 i nie wiesz gdzie ma być przylutowany od strony PC. Jeśli kabelek był oryginalnie to poszukaj z drugiej strony płytki pendrajwa, albo zrób zdjęcie...
Ja z tego zdjęcia nawet nie widzę, czy kabelek łączy się z nóżką od wtyczki pendrive-a, czy nie. Ale coś jest on podejrzanie długi - gdzie on się mieścił?
@Szpeniu1 Proszę zrobic wyraźne, poprawne zdjęcie i wskazać na nim o który pin chodzi.
Nie będziemy sie domyślac, czego od nas oczekujesz.
Porad udzielam wyłącznie na forum, nie pomagam na PW
Zanim zadasz pytanie, wiedz, że zostało już omówione tutaj, a 99% nie jest unikalne. Użyj wyszukiwania.
✨ Użytkownik pyta o możliwość naprawy urwanego pinu na płycie pendrive'a, gdzie brakuje ścieżki, co uniemożliwia rozpoznanie urządzenia USB. W odpowiedziach sugerowane jest, aby sprawdzić, gdzie pin powinien być podłączony na płytce pendrive'a, a także zwrócono uwagę na długość kabla, który może być podejrzany. Użytkownicy zalecają zrobienie wyraźniejszego zdjęcia, aby lepiej zrozumieć problem i zlokalizować uszkodzenie. Wygenerowane przez model językowy.