Jakie urządzenie podłączone o sieci bez włączonych diod LED pobierają prąd? Chodzi mi o celowość listwy bo ona sama chyba świeci jak jest off więc sama zżera. Jakie to kwoty miesięcznie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamKazek90 napisał:A w jakich urządzeniach podłączonych do sieci można wyłączyć diody LED?Jakie urządzenie podłączone o sieci bez włączonych diod LED pobierają prąd?
Kazek90 napisał:Gdzie widziałeś taką "świecącą" listwę? Zwłaszcza jak jest "OFF".Chodzi mi o celowość listwy bo ona sama chyba świeci jak jest off więc sama zżera.
Kazek90 napisał:Powiem tak. Nie stać Cię na taką "świecącą" listwę. Ile byś nie zarabiał (miał na koncie) i tak Cię po prostu zeżre.Jakie to kwoty miesięcznie?
Nandish napisał:.Każdy wyłączony komputer z zasilaczem ATX włączoną wtyczką do gniazda, pobiera mały prąd. ładowarki, zasilacze, odświeżacze powietrza, czyli praktycznie wszystko co podłączysz do sieci i jest w stanie czuwania, uśpienia, pobiera jakiś prąd. Czasami niewielki (znikomy), czasami spory. Najlepiej pomierzyć watomierzem sieciowym.
Kazek90 napisał:Przyjmij hurtem ok. 20 PLN/mc a jeżeli chcesz wiedzieć dokładnie to albo kup watomierz/kontroler poboru energii albo wyłącz na noc lodówkę i odczytaj z licznika zużycie energii w ciągu np. 8h. Potem kilka prostych działań matematycznych i masz w miarę dokładny wynikJaki koszt?