logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Spirit 8500 LM - Błąd .ini przy odblokowywaniu, jak to naprawić?

kowal175 05 Wrz 2016 13:07 8718 7
REKLAMA
  • #1 15912760
    kowal175
    Poziom 12  
    Witam
    Proszę o informację czy jest możliwe odblokowanie tego modelu.
    Utworzenie folderu nie zdaje egzaminu - wyskakuje błąd w pliku .ini
    Proszę o pomoc

Dodano po 2 [minuty]:

Plik amwce.exe zmieniony na auto.exe i umieszczony w folderze HANNA_S6200A skutkuje komunikatem o błędzie w pliku .ini
  • REKLAMA
  • #2 15912789
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2238
    A co zawiera plik .ini ?
  • REKLAMA
  • #3 15912890
    kowal175
    Poziom 12  
    Po skopiowaniu całej zawartości folderu automapy do folderu z nazwą urządzenia wystartowała automapa i pojawiła się plansza z wyborem urządzenia : Peyling i jakieś inne HD - wybrałem Peyling i nacisnąłem OK - od tego momentu wisi na logo MIO - reset i wyjęcie karty nie przynosi zmiany.
  • #4 16156408
    Pawelg89
    Poziom 2  
    Czy już komuś udało się odblokować tą nawigacje ??
  • REKLAMA
  • #5 16158042
    vaczak
    Poziom 22  
    Ocena: 138
    Witam.
    Postaraj, testowałem się go, działa na mnie: HANNA_S6200A
  • REKLAMA
  • #6 16158090
    Pawelg89
    Poziom 2  
    OK udało sie :) Automapa działa. W ogóle to mam problem z tą nawigacja zakupiłem ja w Holandii bez mapy polski po dokupieniu mapy na stronie mio i zainstalowaniu gdy wyznaczam trasę albo próbuje na jechać na obszar polski nawigacja samoczynnie się restartuje . Dlatego byłem zmuszony wrzucić coś innego niż miomap dopóki nie rozwiąże problemu
  • #7 16158160
    vaczak
    Poziom 22  
    Ocena: 138
    propozycja:
    iGO8 v8.3.5.258186 (Sept. 13. 2012)
    iGO8 v8.3.5.231128 (Apr. 20. 2012)
    P2 v9.6.2.209584 (Okt. 12. 2011)
    Należy wziąć pod uwagę parametrów urządzenia.
  • #8 16184448
    mojekonto23
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Witam. Potwierdzam, że 8500LM niby jest zablokowana, ale łatwo można ją "odblokować". W moim przypadku wystarczyło na kartę załadować standardową Automapę v6.20 dla WindowsCE 5 lub 6 [trochę stara ale taką akurat miałem]. Musiałem przekopiować na partycję z WindowsCE plik ameustarter_back_mio_spirit_7500_w_uninst.bmp [na chomikuj znalazłem taki do 7500LM o rozdzielczości 480x272. Przerobiłem go w paincie na rozdzielczość 800x480 i już]. Menu startowe mało zachęcające, ale Automapa ruszyła bez problemu, a i obok jest do wyboru fabryczna mapa Mio i jakiś link do autoupdate - ale jakoś nie zamierzam próbować co to jest:). WSZYSTKO DZIAŁA JAK NALEŻY. Jak wyciągnę kartę, to znowu jest jak w oryginale.
    Ogólnie muszę ten model pochwalić. Nie przepadam za Mio, bo jest ciężka do współpracy. Bronią się rękami i nogami przed lewymi mapami. Ale ten model jest chyba wyjątkowy. Bateria trzymała dobre 2h zabawy z PeCetem - gdzie brak przecież ładowania. Ale wyjątkowym plusem jest odbiornik GPS. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nawigacja złapała zasięg w moim "roboczym pokoju". Nad głową mam jeszcze w pełni uzbrojone poddasze. Żeby sprawdzić efekty mojej pracy zawsze musiałem biegać na taras, ewentualnie na dwór. A w przypadku modelu 8500LM - niespodzianka - uruchomiłem pod ładowarką sieciową Automapę, przestawiłem na widok z parametrami GPSu i po kilku minutach pojawił się pierwszy pasek. Co prawda pomarańczowy, ale wcześniej żadna nawi tego nie pokazała. Wcześniej miałem na warsztacie kilka Mio [starych i nowych], Tomtomy, Larki całą kupę tabletów i smartów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemie odblokowywania nawigacji Mio Spirit 8500 LM, który objawia się błędem w pliku .ini. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak skopiowanie zawartości folderu Automapy do folderu urządzenia oraz zmiana pliku amwce.exe na auto.exe. Niektórzy użytkownicy potwierdzają, że udało im się uruchomić Automapę po załadowaniu odpowiednich plików na kartę pamięci. Wskazano również na problemy z restartowaniem nawigacji po dodaniu mapy Polski. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami i proponują konkretne wersje oprogramowania, które mogą działać na tym modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA