logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PT4403/00, nie umiem wyszukiwać kanalów

Pszemek 07 Lip 2005 13:27 13662 10
REKLAMA
  • #1 1635942
    Pszemek
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam ,mam pewnien problem , otóż zakupilem używany telewizor Philips 28PT 4403/00 , telewizor działa , kolory i wszystko jest sprawne , lecz nie umiem znaleźć sposobu na wyszukiwanie programów , niektóre kanały są już ustawione, lecz tylko kilka i nie w takiej kolejności jak bym chcial ,szukalem odpowiedniego przycisku w pilocie jak i w telewizorze , lecz nie umiem nic znaleźć , proszę o odpowiedź jak ustawiać kanaly w tym telewizorze , z góry dziękuje , pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1635982
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Witam.
    Pod klawiszami [ - menu + ] masz dwa przyciski.
    Dwa na raz.

Dodano po 10 [minuty]:

Ale napisz jeszcze jakiego masz pilota do tego TV.
  • #3 1636097
    Pszemek
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    dzięki , sam chwile po napisaniu postu wykryłem to , mam pilota standardowego philips
  • REKLAMA
  • #4 2109631
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    mam podobny TV i również nie mam pojęcia jak wyszukac kanały.mam niby DEMO i w nim pokazane,ale w żaden sposub nie daję rady się tam dostać.mam kilka pilotów od phila,w tym jeden od projektora swojego 46" i działa kompletnie wszystko na nim,ale i tak nie potrafię się dostać.i nie mam pod - menu+ dwuch guzików,lecz mam jeden guzik -+,i obok menu,po spodem już te kolorowe pionowo ustawione,obok nich do zmiany kanałów.
  • #5 2109730
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Witam!
    Jakie masz szassis czy to jest L6.2 to pilot z okrągłą główką jednocześnie dwa przyciski tak jak pisze kolega bzikk i wchodzisz w menu.
    Pozdrawiam.
  • #6 2109752
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    GR2.3 i niestety nie mam takiego pilota,a czy innym się nie da tam wejść??
  • REKLAMA
  • #7 2109786
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Jeżeli posiadasz maka to pokombinuj nim, często załatwia sprawę.
    Pozdrawiam.
  • #8 3257617
    honda3000
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Posiadam TV Philips 28PT4512/02 i pilota RC7535. Na Tv jest ustawiony tylko 2 program TVP. W żaden sposób nie można ustawić 1 TVP i innych. Czy w tym TV trzeba coś przerobić? TV przywieziony z Niemiec (4 letni). Proszę o pomoc w tej sprawie.
    PS. SMD tego TV to 1,1E
  • REKLAMA
  • #9 3257637
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Pilot taki, jak trzeba. U góry pod klapką ma dwa przyciski połączone kreską/linią. Dusisz oba naraz i wchodzisz do menu Install.
  • #10 3259882
    honda3000
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Niestety ale TV nie posiada kanału 12 więc nie mogę zaprogramować go. Posiada kanały przystosowane na niemiecki rynek, gdzieś od dwudziestego któregoś w górę dlatego jest tylko TVP2 chyba 29 kanał. Co tu zrobić? Ile będzie kosztować taka przeróbka?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada używany telewizor Philips 28PT4403/00 i ma problem z wyszukiwaniem oraz ustawianiem kanałów. Telewizor działa poprawnie, ale dostępne kanały są nieliczne i nie w pożądanej kolejności. W dyskusji wskazano, że do wejścia w menu instalacji i wyszukiwania kanałów należy jednocześnie przytrzymać dwa przyciski pod klapką pilota, zwykle oznaczone jako "-" i "+". W przypadku różnych modeli i wersji pilota (np. standardowy Philips, pilot z okrągłą główką) sposób dostępu do menu może się różnić. Niektóre modele, jak Philips 28PT4512/02 z pilotem RC7535, mają fabrycznie ustawione kanały dostosowane do rynku niemieckiego, co utrudnia programowanie polskich kanałów bez modyfikacji sprzętowej. Użytkownicy sugerują także próby użycia innych pilotów lub urządzeń (np. pilota od Maka) do uzyskania dostępu do menu instalacji. W przypadku pilotów zamienników pojawiają się trudności z odnalezieniem właściwego przycisku do wyszukiwania kanałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA