logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć bota odpisującego po X czasie w nowym Gadu Gadu?

Patrycjax 15 Wrz 2016 11:00 3099 7
REKLAMA
  • #1 15932618
    Patrycjax
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    No hej, a więc chciałabym skorzystać z jakiegoś amatorskiego bota/skryptu, żeby działał na takiej zasadzie:
    Jeżeli ktoś napiszę to mój bot/skrypt odpiszę do tej osoby po X czasu od napisania wiadomość Y.

Jak takie coś zrobić w tym nowym GG?

Pozdrawiam serdecznie :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15932769
    Patrycjax
    Poziom 8  
    nici napisał:
    Wpisywałaś w google hasło BOT GG ??

Oczywiście, same tematy sprzed minimum 4 lat nie aktualne.
  • #4 15932781
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    Kiedyś miałem takiego klienta GG, alternatywnego z obsługą tzw. automatycznej sekretarki.
    Odpisywał za mnie kiedy mnie nie było. Kurde nie pamiętam jak to się nazywało bo GG nie używam od prawie 10 lat
  • REKLAMA
  • #5 15933118
    mgis
    Poziom 9  
    Program jeden z lepszych nazywał się Snickers. Mam go może gdzieś na dysku jeszcze, ale obawiam się że może nie działać bo to było starsze GG.

Edit:
    Jeżeli chcesz wysyłać stałą "wiadomość Y" to możesz użyć Taskera albo TinyTask.
    Następnie aby wiedzieć kiedy przyjdzie wiadomość możesz użyć Blackd Guardian
    albo jeżeli chcesz pójść po lepszym wykrywaniu okien możesz zapoznać się z Auto Hotkeyem przy czym polecam wskazaną wersję _L
  • REKLAMA
  • #6 15939911
    acar
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    BotAPI jest darmową platformą pozwalającą na szybkie i proste tworzenie botów (takich jak np. Infobot) w sieci Gadu-Gadu. Wystawia zestaw funkcji za pomocą protokołu HTTP, które umożliwiają odbieranie i wysyłanie wiadomości poprzez skrypt/program stworzony przez użytkownika BotAPI.

link: https://boty.gg.pl/
  • #7 15945675
    Rezystoreczek
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Klient GG AQQ posiadał swego czasu pluginek pod to, może by ś z tego skorzystała :?:
  • #8 16021022
    Patrycjax
    Poziom 8  
    acar napisał:
    BotAPI jest darmową platformą pozwalającą na szybkie i proste tworzenie botów (takich jak np. Infobot) w sieci Gadu-Gadu. Wystawia zestaw funkcji za pomocą protokołu HTTP, które umożliwiają odbieranie i wysyłanie wiadomości poprzez skrypt/program stworzony przez użytkownika BotAPI.

link: https://boty.gg.pl/

Próbowałam, instruktaż jest przestarzały i dotyczy starszych wersji.

Rezystoreczek napisał:
    Klient GG AQQ posiadał swego czasu pluginek pod to, może by ś z tego skorzystała :?:

Również próbowałam, nie działa...

mgis napisał:
    Program jeden z lepszych nazywał się Snickers. Mam go może gdzieś na dysku jeszcze, ale obawiam się że może nie działać bo to było starsze GG.

Edit:
    Jeżeli chcesz wysyłać stałą "wiadomość Y" to możesz użyć Taskera albo TinyTask.
    Następnie aby wiedzieć kiedy przyjdzie wiadomość możesz użyć Blackd Guardian
    albo jeżeli chcesz pójść po lepszym wykrywaniu okien możesz zapoznać się z Auto Hotkeyem przy czym polecam wskazaną wersję _L

No dobra, a jakiś poradnik jak to zrobić? Nie ogarniam tego ani trochę xd

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat stworzenia bota do Gadu-Gadu, który automatycznie odpowiada na wiadomości po określonym czasie. Użytkownicy sugerowali różne rozwiązania, w tym wykorzystanie platformy BotAPI do tworzenia botów, która umożliwia odbieranie i wysyłanie wiadomości przez skrypty. Wspomniano również o alternatywnych klientach GG, takich jak AQQ, oraz o programach takich jak Snickers, Tasker, TinyTask i Auto Hotkey, które mogą wspierać automatyzację odpowiedzi. Użytkownicy zauważyli, że dostępne instrukcje są często przestarzałe i dotyczą starszych wersji GG.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA