logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adapter Bluetooth Logitech 980-000912 rozłącza się

Jaromira 20 Wrz 2016 13:27 1644 0
REKLAMA
  • #1 15943075
    Jaromira
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,

Kupiłam adapter Bluetooth aby podłączyć moją starą, ale dobrze grającą wieżę do laptopa (bardzo długi kabel powodował zakłócenia). Niestety, o ile adapter dogaduje się z innymi urządzeniami bez zarzutu, mój Lenovo Y510P ciągle ma z nim problemy. Po kilku minutach bezczynności (np. koniec playlisty) komputer sam się rozłączał. Ponowne połączenie wymagało resetowania całego modułu bluetooth i/lub adaptera. Podczas łączenia dźwięk był przerywany, trzaski itd.

Próbowałam grzebać w ustawieniach:
    Menedżer urdządzeń - Wlasciwosci modułu bluetooth - odznaczyłam "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia"
    Panel sterowania - Opcje zasilania - Zmień ustawienia planu - Zaawansowane - Wyłączyłam wstrzymywanie selektywne USB

Nic to nie dało. Pomyślałam więc, że wina leży po stronie sterowników. Niestety, nie mogłam ich usunąć z powodu błędu, wybrałam więc opcję "Napraw". Nie zmieniło to zachowania.

Na innym forum znalazłam link do programiku firmy Toshiba sterującego modułem Bluetooth. Tu z kolei pojawia się inny problem: podczas odtwarzania czasami samoistnie wyłącza się lewy kanał stereo, aby go włączyć muszę resetować połączenie.

Nie mam już pomysłów. Z góry dziękuję za sugestie.
  • REKLAMA
REKLAMA