logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napięcie na pinach sondy lambda i czujnika podciśnienia w Daewoo Nexia

gReaT 09 Lip 2005 15:11 960 3
REKLAMA
  • #1 1641129
    gReaT
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Mam pytanie jakie napiecie ma byc na pinie jak odepne kabel od sondy lamdy ?? bo ja mam 0.39 V czy to dobre i jak zapale auto bez sondy to chodzi tak samo, i czy ona pracuje jak auto chodzi na gazie czy tylko na benzynie. I jakie ma byc napiecie na pinach jak odłącze od czujnika podsinienia kabel ?? Bo ja mam cały czas 5V czy to na właczonym zapłonie jak i na zapalonym aucie i chodzi tak samo bez tego czujnika jak i z czujnikiem
    W ogóle to chodzi oto ze auto nie chodzi na benzynie juz nawet niechce palic a na gazie chodzi pomocy musze sam cos z tym zrobić bo w warsztatach to mi nic nie pomogli
  • REKLAMA
  • #2 1641140
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Prosze o zmiane tytułu postu na związany z tematem ! "prosze o szybką pomoc" tylko robi zamieszanie na forum !
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 1641178
    Bartek_Wosik
    Poziom 27  
    Ocena: 42
    Napięcie na wyjściu sondy zmienia się w zależności od składu chemicznego spalin. Zwykle przy prawidłowym składzie mieszanki napiecie wyjściowe na sondzie wynosi 100-900mV. Większe wartości moga wystepowac przy zbyt bogatej mieszance.
  • #4 1641631
    gReaT
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    A co gdy napiecie nie jest od 100 do 900 mV ?? co w tedy ?? A czy lampa check engine powinna sie zapalić po odłaczeniu sądy bo umnie sie nie zapala ale niemówcie ze lampa jest spalona bo po odłaczeniu czujnika podciśnienia sie zaswieciła :]
REKLAMA