logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć nierównomiernie nałożony spray z tylnych lamp samochodowych?

ArticR 10 Lip 2005 00:54 31011 11
REKLAMA
  • #1 1642411
    ArticR
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witajcie tak jak w temacie chciałem się zapytać jak można usunąć spray do przyciemniania z tylnich lapm samochodowych ? usunąc chce dlatego bo ktoś nie równo przyciemnił i róźnią sie bardzo.
  • REKLAMA
  • #2 1642418
    Ferguss
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    sprawdź na allegro, ostatnio widziałem taki preparat u ludzi, którzy sprzedają spray do malowania
  • REKLAMA
  • #3 1643580
    grzesiek_nysa
    Poziom 25  
    Ocena: 57
    Witam.kiedys znajomy mial w e-36 przyciemnione lampy i chcial zeby mu to usunac,to usunolem mu to papierem sciernym 400 i pozniej przepolerowalem pasta G3 i byly ladniejsze niz nowe:)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1643851
    neo2k
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    lepiej, szybciej i pewniej jest zmyc rozpuszczalnikiem, sam tak zmywalem i wyszlo idealnie, z tym ze trzeba dobrac taki rozpuszczalnik, ktory nie rozpusci lampy, ja zmywalem chyba benzyna ekstrakcyjna
    jezeli zas chodzi o papier to moze zetrzec nie tylko lakier ale tez i znaki homologacyjne, chcoiaz malo kto na to zwraca uwage
    pozdro
  • #5 1715084
    blizniak_one
    Poziom 11  
    Po zmyciu farby ze swiatel rozpuszczalnikiem mozesz zniszczyc lampy (beda matowe i brzydko to wyglada)
  • #6 1717346
    neo2k
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    blizniak_one napisał:
    Po zmyciu farby ze swiatel rozpuszczalnikiem mozesz zniszczyc lampy (beda matowe i brzydko to wyglada)

zalezy od rozpuszczalnika i lamp, zmywalem i lampy wygladaja jak nowe
  • #7 1724206
    michal83
    Poziom 2  
    najbezpieczniej jest nałożyć tempo i wytrxeć aż do uzyskania idealnie gładkiego połysku, wtedy szmatka jest cała czarna a lampa błyszczy jak nowa, można uprzednio ją czymś potraktować np. benzynąaby zmiękł lakier.
  • #8 1724659
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 1729022
    emilio1
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Ja zmywałem benzyną ekstrakcyjną, ładnie zeszło, innych rozpuszczalników bym nie polecał bo jak wspominał blizniak_one lampy po nich matowieją przekonałem się na własnej skórze po użyciu "nitro" klosze były do wyrzucenia, naszczęście był to tylko poczciwy 126p :)
  • #10 1842957
    18745
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    te przyciemnianie lamp w BMW :lol:
  • REKLAMA
  • #11 1844027
    Ferguss
    Poziom 13  
    ja wyczyściłem lampy rozpuszczalnikiem NITRO - super się zmywa, nie powoduje, że coś zmatowieje :)
  • #12 8416747
    Ruski33
    Poziom 1  
    nie warto tego kupować,ja to kupiłem i żadnej lampy nie wyczyściłem ,tylko 25 zeta straciłem,(dupli-color)tuning remover transparent-tak się nazywa.Jedno wielkie G...o

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono metody usuwania nierównomiernie nałożonego sprayu do przyciemniania tylnych lamp samochodowych. Proponowane rozwiązania obejmują użycie papieru ściernego o gradacji od 400 do 2800, po którym następuje polerowanie pastą polerską, np. G3, co pozwala przywrócić lampom połysk i estetykę lepszą niż nowe. Alternatywnie stosuje się rozpuszczalniki, takie jak benzyna ekstrakcyjna, które skutecznie usuwają powłokę, jednak należy dobierać je ostrożnie, aby nie uszkodzić lamp i nie spowodować matowienia powierzchni. Użycie silniejszych rozpuszczalników, np. nitro, może prowadzić do trwałego uszkodzenia kloszy. Wspomniano także preparaty specjalistyczne dostępne na Allegro, jednak ich skuteczność bywa różna, a niektóre produkty, jak "dupli-color tuning remover transparent", oceniono negatywnie. Metoda z użyciem pasty polerskiej i papieru ściernego jest uznawana za bezpieczniejszą i bardziej efektywną.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA