logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DAF XF 105 - Nie odpala na ciepłym silniku, spadek ciśnienia paliwa

janre 23 Lis 2016 18:48 2541 4
REKLAMA
  • #1 16081351
    janre
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam. Mam problem z paleniem Dafa na ciepłym silniku. Gdy jest zimny, zapali, zadymi trochę ale chodzi, gdy się zagrzeje nie chce zapalić. Ciśnienie paliwa na wolnych obrotach ok 3 bar, po dodaniu gazu ok. 5-6. Przy rozruchu spada do 0,1 bara i nie odpala. Po zamknięciu rurki przelewowej ciśnienie wzrasta i samochód zapala. Zauważyłem też,że podczas pracy silnika wzrasta ciśnienie w zbiorniku. Do tej pory wymieniłem oringi na wtryskiwaczach, filtr paliwa, przeglądnąłem- pompę paliwa z zaworkiem zwrotnym, zaworek zwrotny w ramie, zawór ciśnieniowy na szynie, podstawa filtra- nic szczególnego nie widać a ciśnienia w szynie nie utrzymuje, ucieka przelewem. Gdzie jeszcze można szukać usterki?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16844108
    stanisławpiotr
    Poziom 33  
    Ocena: 832
    Za brak ciśnienia wstępnego odpowiada wiele rzeczy takich jak: Zawór utrzymania ciśnienia nieszczelność układu dopływu paliwa do pompy, pompa paliwa wstępna, nieszczelności na pampach wysokociśnieniowych.
  • REKLAMA
  • #4 16845724
    bombel1985
    Poziom 13  
    Ocena: 81
    Witam a wtryskiwacze na stole były sprawdzane może przelewami na ciepłym puszcza
  • #5 16851088
    stanisławpiotr
    Poziom 33  
    Ocena: 832
    Poniżej masz pokazany system paliwowy.
    Załączniki:
    • system paliwa zawór regulacji cisnienia.jpg (267.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • system paliwa.jpg (172.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • system paliwa obwód.jpg (257.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA