logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY KDL-50W805C - uszkodzenie podświetlenia po montażu na ścianie

sapporo1985 15 Gru 2016 09:33 894 5
REKLAMA
  • #1 16128100
    sapporo1985
    Poziom 7  
    Cześć,
    Muszę się podzielić wczorajszą historią... do tego z tragicznym finałem. Przyjechał do mnie ojciec. W mieszkaniu żona z noworodkiem. Ja w pracy. Ojciec mówi "o telewizor stoi na podłodze? co z nim zrobicie? -żona mówi, że mamy wieszak i pójdzie na ścianę- Ojciec- dobra to zrobie, czas mam, chęci też ". Jak powiedział tak wystartował.... i ..... wpieprzył dużo za długą śrubę w otwór:/ na szczęście matrycy na wylot nie wywaliło ale mówi, że coś pękło/ strzeliło.. Sprawa wygląda tak, że w miejscu wkręcanej śruby ale na matrycy, jak jest jasny obraz to widać mocno świecącą popękaną gwiazdę. Jak film jest w trybie panoramicznym to niczego nie widać.
    Wydaje mi się, że rozwalił podświetlenie. Co myślicie? warto to robić? czy na stałe ustawić tryb panoramiczny :D?
  • REKLAMA
  • #2 16128182
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1631
    Wrzuć fotki jak to wygląda, ten tv ma podświetlenie krawędziowe, nie mógł tego uszkodzić.
  • REKLAMA
  • #3 16128692
    sapporo1985
    Poziom 7  
    SONY KDL-50W805C - uszkodzenie podświetlenia po montażu na ścianie SONY KDL-50W805C - uszkodzenie podświetlenia po montażu na ścianie SONY KDL-50W805C - uszkodzenie podświetlenia po montażu na ścianie SONY KDL-50W805C - uszkodzenie podświetlenia po montażu na ścianie

cześć,
    załączam foty. Nie oddają one jednak tego co widać gołym okiem. Normalnie widoczne są pęknięcia i kształtem przypomina gwiazdę.
  • REKLAMA
  • #4 16128702
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 3004
    Wydaje mi się, ze poszła szyba, która rozprasza światło na cala powierzchnie.
    W tym miejscu bym się nie przejmował. A zawsze możesz ciepło o ojcu pomyśleć kiedy na to spojrzysz, w końcu chciał pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 16128713
    sapporo1985
    Poziom 7  
    sanfran napisał:
    A zawsze możesz ciepło o ojcu pomyśleć kiedy na to spojrzysz, w końcu chciał pomoc.

Chyba tylko to mi pozostało ;)
  • #6 16129461
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Być może da się to naprawić, ale trzeba rozebrać matrycę i ocenić rozległość uszkodzeń, czyli jedynie serwis. Szkło matrycy na pewno nie oberwało. Prawdopodobnie została tylko wgnieciona blacha, do której przymocowane są listwy LED.
REKLAMA