logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner Denon AVR-X2200W - Brak wyświetlania obrazu na TV

ArturB5 18 Gru 2016 12:54 2298 4
REKLAMA
  • #1 16134720
    ArturB5
    Poziom 7  
    Witam, mam problem z amplitunerem, mianowicie do zestawu głośników które posiadam chciałem dodatkowo podpiąć subwoofer, dlatego chciałem wejść w menu amplitunera żeby skalibrować wszystkie głośniki raz jeszcze. Problem polega na tym, że menu amplitunera nie wyświetla się na telewizorze. Próbowałem zmieniać wyjścia HDMI, zresetowałem telewizor i amplituner, podpinałem inne telewizory i problem nie zniknął. Dodam, że wcześniej dźwięk z telewizora był odbierany i przetwarzany przez amplituner, wszystko działało jak należy. Efekt końcowy jest taki, że po restarcie amplitunera pozostałe głośniki również nie chodzą, bo trzeba je ponownie skalibrować czego nie mogę zrobić przez to niewidoczne menu. Co robić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16134953
    ArturB5
    Poziom 7  
    Dziękuję za szybką odpowiedź. Telewizor jest podłączony z amplitunerem kablem HDMI. Rozdzielczość w TV ustawiona na 16 : 9, funkcję 3D wyłączyłem. Próbowałem zmieniać na inne tryby niż Pure Direct, nie pomogło. Format wyjściowy ustawiałem na PAL i próbowałem NTSC. Niestety dalej sytuacja się nie zmieniła. Dodam, że przy pierwszym włączeniu sprzętu nie miałem z tym żadnych problemów, Menu amplitunera od razu pojawiło się na TV.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16135035
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    ArturB5 napisał:
    Menu amplitunera od razu pojawiło się na TV
    proponuję wymienić-podmienić kabel hdmi
  • #5 16135658
    ArturB5
    Poziom 7  
    Wymiana kabla podziałała! Dziękuję za tak szybkie i trafne sugestie :)
REKLAMA