Witam.
Mam problem jak w temacie. Kąt wg odczytu z komputera jak i z lampy stroboskopowej potrafi dojść do 20 stopni (opóźniony), a powinien być w granicach 10 stopni (wyprzedzony) na biegu jałowym. Objawem w użytkowaniu jest problem z odpalaniem, szarpanie. Środkem "zaleczającym" jest zmniejszenie szczelin na świecach do 0,4mm.
Co zrobiłem:
Napięcie przepustnicy ustawione jak zalecono w książce serwisowej.
Sygnały z czujników położenia (wału oraz wałka) zmierzone oscyloskopem. wskazują poprawnie.
Szczelina pomiędzy czujnikiem wału oraz koronką prawidłowa.
Rozrząd ustawiony zgodnie ze znakami.
Przepływomierz ok (pomiar oscyloskopem).
Czujniki termiczne ok.
Tranzystory zapłonowe ECU ok (kształt przebiegów mierzony na wtyczce cewki ok).
Wyczyszczona przepustnica oraz wymieniona uszczelką pod nią.
Nie wiem co mogę dalej zrobić i pytam bo widziałem na forum że ktoś miał taki problem ale temat umarł:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14939903#14939903
Proszę o poradę czy pozostało mi już tylko klonowanie ECU czy jest coś jeszcze czego nie ma w książce serwisowej, a co może robić taki problem. Może coś mechanicznego. Z góry dziękuję.
Mam problem jak w temacie. Kąt wg odczytu z komputera jak i z lampy stroboskopowej potrafi dojść do 20 stopni (opóźniony), a powinien być w granicach 10 stopni (wyprzedzony) na biegu jałowym. Objawem w użytkowaniu jest problem z odpalaniem, szarpanie. Środkem "zaleczającym" jest zmniejszenie szczelin na świecach do 0,4mm.
Co zrobiłem:
Napięcie przepustnicy ustawione jak zalecono w książce serwisowej.
Sygnały z czujników położenia (wału oraz wałka) zmierzone oscyloskopem. wskazują poprawnie.
Szczelina pomiędzy czujnikiem wału oraz koronką prawidłowa.
Rozrząd ustawiony zgodnie ze znakami.
Przepływomierz ok (pomiar oscyloskopem).
Czujniki termiczne ok.
Tranzystory zapłonowe ECU ok (kształt przebiegów mierzony na wtyczce cewki ok).
Wyczyszczona przepustnica oraz wymieniona uszczelką pod nią.
Nie wiem co mogę dalej zrobić i pytam bo widziałem na forum że ktoś miał taki problem ale temat umarł:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=14939903#14939903
Proszę o poradę czy pozostało mi już tylko klonowanie ECU czy jest coś jeszcze czego nie ma w książce serwisowej, a co może robić taki problem. Może coś mechanicznego. Z góry dziękuję.