Witam,
Potrzebuję uaktualnić BIOS do najnowszej dostępnej wersji 2.16 na tym urządzaniu, lecz obecnie otrzymuję taką informację:
This process requires a charged battery to avoid an accidental power off during an update. Turn off the system and install a charged battery in the system.
Nie muszę dodawać, że zasilacz jest podłączony.
Na stronie Lenovo dostępne są wersje BIOS na Win 8.1.
Początkowo otrzymywałem inną informację przy próbie aktualizacji (z poziomu Win 8.1)
"Driver loading failed. The Utility cannot proceed"
Udało jednak się rozwiązać ten problem, gdy zainstalowałem wszystkie uaktualnienia świeżego systemu (najprawdopodobniej chodziło o instalację NET Framework ver. 4.x).
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Lenovo ThinkPad Tablet 2 - 10.1" 64GB, Win 8.1, 2GB RAM, Z2760 1.8GHz
BIOS ver: 1.20
Potrzebuję uaktualnić BIOS do najnowszej dostępnej wersji 2.16 na tym urządzaniu, lecz obecnie otrzymuję taką informację:
This process requires a charged battery to avoid an accidental power off during an update. Turn off the system and install a charged battery in the system.
Nie muszę dodawać, że zasilacz jest podłączony.
Na stronie Lenovo dostępne są wersje BIOS na Win 8.1.
Początkowo otrzymywałem inną informację przy próbie aktualizacji (z poziomu Win 8.1)
"Driver loading failed. The Utility cannot proceed"
Udało jednak się rozwiązać ten problem, gdy zainstalowałem wszystkie uaktualnienia świeżego systemu (najprawdopodobniej chodziło o instalację NET Framework ver. 4.x).
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Lenovo ThinkPad Tablet 2 - 10.1" 64GB, Win 8.1, 2GB RAM, Z2760 1.8GHz
BIOS ver: 1.20