logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 49LH590V-ZD - Wizja tv

jaro033 03 Lut 2017 21:09 4284 11
REKLAMA
  • #1 16250965
    jaro033
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam dzisiaj zakupiłem telewizję internetową Wizja tv i mam problem ponieważ przy włączeniu danego programu np Polsat jest puste miejsce zamiast obrazu. Nie wyświetla transmisji programu. Na laptopie tego problemu nie ma i od razu przy włączeniu jakiegokolwiek programu wyświetla obraz. Czy to może być problem z wtyczką flash ? Z tego co słyszałem a nie wiem czy dobrze słyszałem to telewizory LG nie posiadają wtyczki flash.
    Jedyna opcja to kabel HDMI ? Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 16257417
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15541
    jaro033 napisał:
    zakupiłem telewizję internetową Wizja tv

Nie ma takiego czegoś - to stream (zresztą nielegalny).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 16257504
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    Poczytaj wymagania sprzętowe

5.1. Korzystanie z Usługi możliwe jest pod warunkiem spełnienia przez sprzęt komputerowy z którego korzysta Użytkownik następujących minimalnych wymagań technicznych:
    5.2. Procesor 1 GHz, pamięć 512 MB, system operacyjny Windows z zainstalowanym oprogramowaniem do obsługi Flash, apletów Java, Adobe Acrobat Reader oraz programami dekompresującymi.
    5.3. zastosowania jednej z przeglądarek w wersji przynajmniej takiej, jak podana tj. Google Chrome 27.0.1453.116, Firefox 22.0, Opera 12.15, Microsoft Internet Explorer 10.0.6. lub nowszych z włączona obsługa ActiveXPlayer, zaktualizowanym komponentem DRM, z włączoną obsługą plików cookie.
    5.4. Stabilne łącze o minimalnej przepustowości 256KB/s (2Mbit/s). Do filmów w podwyższonej jakości (HD) zalecane 512KB/s (4Mbit/s).
    5.5. Strona internetowa jest optymalizowana do rozdzielczości 1280x800

http://wizja.tv/?function=rules
  • #5 16257523
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Polecam kontakt z serwisem Lg

http://www.lg.com/pl/wsparcie/obsluga-klienta/chat-email

Chat od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:30

Pisałem z osobą z firmy LG to odpowiedziała że przeglądarka nie jest taka jak w komputerze i nie obsługuje wszystkich wtyczek .
    Tyle że zapłaciłem w piątek i na laptopie działa a na telewizorze nie ale wcześniej jak nie miałem konta premium i chciałem włączyć czy to weeb.tv czy też wizja tv to normalnie działało.

Dodano po 2 [minuty]:

sosarek napisał:
    jaro033 napisał:
    zakupiłem telewizję internetową Wizja tv

Nie ma takiego czegoś - to stream (zresztą nielegalny).

Weeb.tv czy też Wizja. tv lub też inne to faktycznie stream a czy legalne czy nie to już mnie to mniej obchodzi. Ja płacę za coś żeby coś mieć oglądać a tu lipa. Większość Polaków za granicami Kraju tylko w taki sposób ogląda Polską telewizję.

Dodano po 1 [minuty]:

1 PAWEL napisał:
    Poczytaj wymagania sprzętowe

5.1. Korzystanie z Usługi możliwe jest pod warunkiem spełnienia przez sprzęt komputerowy z którego korzysta Użytkownik następujących minimalnych wymagań technicznych:
    5.2. Procesor 1 GHz, pamięć 512 MB, system operacyjny Windows z zainstalowanym oprogramowaniem do obsługi Flash, apletów Java, Adobe Acrobat Reader oraz programami dekompresującymi.
    5.3. zastosowania jednej z przeglądarek w wersji przynajmniej takiej, jak podana tj. Google Chrome 27.0.1453.116, Firefox 22.0, Opera 12.15, Microsoft Internet Explorer 10.0.6. lub nowszych z włączona obsługa ActiveXPlayer, zaktualizowanym komponentem DRM, z włączoną obsługą plików cookie.
    5.4. Stabilne łącze o minimalnej przepustowości 256KB/s (2Mbit/s). Do filmów w podwyższonej jakości (HD) zalecane 512KB/s (4Mbit/s).
    5.5. Strona internetowa jest optymalizowana do rozdzielczości 1280x800

http://wizja.tv/?function=rules

Zapoznałem się z tym już wcześniej tylko tak jak już napisałem wcześniej dlaczego wcześniej gdy włączyłem tv i wizje tv czy też inną telewizję internetową to działało a teraz po wykupie konta premium nie działa ?
  • #6 16257536
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Możliwe że pobierałeś materiał reklamowy, jeszcze chyba długo będzie brakowało tv do komputera.
    Spróbuj kontakty z Wizja tv.
  • REKLAMA
  • #7 16257542
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Możliwe że pobierałeś materiał reklamowy, jeszcze chyba długo będzie brakowało tv do komputera.

Wykupiłem na okres 3 miesięcy więc myślę że powinno działać bez zarzutu. Znajomy również w tym samym czasie wykupił co ja tylko że on ma Samsunga tv i ogląda normalnie.

Dodano po 1 [minuty]:

Czyli jedyna opcja to kabel HDMI z laptopa do tv ?
  • REKLAMA
  • #8 16257547
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Samsung nowe wersje ma całkiem inne oprogramowanie i przeglądarkę.
    Lub bezprzewodowo jeśli to możliwe.
  • #9 16257562
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Samsung nowe wersje ma całkiem inne oprogramowanie i przeglądarkę.
    Lub bezprzewodowo jeśli to możliwe.

No właśnie zauważyłem. Bezprzewodowo tzn jak ?
    Pisałem do Wizja tv i pisali coś o wtyczce MrKnow tv tylko że oni nie mają do niej pełnego prawa a na ich wtyczkę trzeba poczekać.
  • #11 16259726
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Przeszukaj jak połączyć tv bezprzewodowo z komputerem WiFi

https://www.youtube.com/watch?v=e-6XchRLhc8

Ta wtyczka tylko do komputera, oprogramowania w tv Lg nie zmienisz tylko jak producent udostępni.

Inne

http://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-wtyczke-mrknow-poradnik/

Przeszukałem i w większości pisze jak to zrobić z komputera który ma windows 8.1 lub 10. A z Windowsa 7 nie znalazłem takiego rozwiązania.
    Nic pozostaje kabel i tyle.
  • #12 16259732
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    W sumie to nawet lepiej na kabel jeśli chodzi o pewność i szybkość przesytu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił telewizję internetową Wizja TV, jednak napotkał problem z brakiem obrazu na telewizorze LG 49LH590V-ZD, podczas gdy na laptopie transmisje działają poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z ograniczeń przeglądarki w telewizorze, która nie obsługuje wszystkich wtyczek, takich jak Flash. Użytkownik rozważał użycie kabla HDMI jako rozwiązania, a także łączenie bezprzewodowe, jednak napotkał trudności w znalezieniu instrukcji dla systemu Windows 7. Wskazano również, że inne modele telewizorów, takie jak Samsung, mogą mieć lepsze wsparcie dla aplikacji streamingowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA