logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 49LH590V-ZD - Wizja tv

jaro033 03 Lut 2017 21:09 4179 11
REKLAMA
  • #1 16250965
    jaro033
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam dzisiaj zakupiłem telewizję internetową Wizja tv i mam problem ponieważ przy włączeniu danego programu np Polsat jest puste miejsce zamiast obrazu. Nie wyświetla transmisji programu. Na laptopie tego problemu nie ma i od razu przy włączeniu jakiegokolwiek programu wyświetla obraz. Czy to może być problem z wtyczką flash ? Z tego co słyszałem a nie wiem czy dobrze słyszałem to telewizory LG nie posiadają wtyczki flash.
    Jedyna opcja to kabel HDMI ? Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16257417
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15437
    jaro033 napisał:
    zakupiłem telewizję internetową Wizja tv

Nie ma takiego czegoś - to stream (zresztą nielegalny).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 16257504
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1363
    Poczytaj wymagania sprzętowe

5.1. Korzystanie z Usługi możliwe jest pod warunkiem spełnienia przez sprzęt komputerowy z którego korzysta Użytkownik następujących minimalnych wymagań technicznych:
    5.2. Procesor 1 GHz, pamięć 512 MB, system operacyjny Windows z zainstalowanym oprogramowaniem do obsługi Flash, apletów Java, Adobe Acrobat Reader oraz programami dekompresującymi.
    5.3. zastosowania jednej z przeglądarek w wersji przynajmniej takiej, jak podana tj. Google Chrome 27.0.1453.116, Firefox 22.0, Opera 12.15, Microsoft Internet Explorer 10.0.6. lub nowszych z włączona obsługa ActiveXPlayer, zaktualizowanym komponentem DRM, z włączoną obsługą plików cookie.
    5.4. Stabilne łącze o minimalnej przepustowości 256KB/s (2Mbit/s). Do filmów w podwyższonej jakości (HD) zalecane 512KB/s (4Mbit/s).
    5.5. Strona internetowa jest optymalizowana do rozdzielczości 1280x800

http://wizja.tv/?function=rules
  • #5 16257523
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Polecam kontakt z serwisem Lg

http://www.lg.com/pl/wsparcie/obsluga-klienta/chat-email

Chat od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:30

Pisałem z osobą z firmy LG to odpowiedziała że przeglądarka nie jest taka jak w komputerze i nie obsługuje wszystkich wtyczek .
    Tyle że zapłaciłem w piątek i na laptopie działa a na telewizorze nie ale wcześniej jak nie miałem konta premium i chciałem włączyć czy to weeb.tv czy też wizja tv to normalnie działało.

Dodano po 2 [minuty]:

sosarek napisał:
    jaro033 napisał:
    zakupiłem telewizję internetową Wizja tv

Nie ma takiego czegoś - to stream (zresztą nielegalny).

Weeb.tv czy też Wizja. tv lub też inne to faktycznie stream a czy legalne czy nie to już mnie to mniej obchodzi. Ja płacę za coś żeby coś mieć oglądać a tu lipa. Większość Polaków za granicami Kraju tylko w taki sposób ogląda Polską telewizję.

Dodano po 1 [minuty]:

1 PAWEL napisał:
    Poczytaj wymagania sprzętowe

5.1. Korzystanie z Usługi możliwe jest pod warunkiem spełnienia przez sprzęt komputerowy z którego korzysta Użytkownik następujących minimalnych wymagań technicznych:
    5.2. Procesor 1 GHz, pamięć 512 MB, system operacyjny Windows z zainstalowanym oprogramowaniem do obsługi Flash, apletów Java, Adobe Acrobat Reader oraz programami dekompresującymi.
    5.3. zastosowania jednej z przeglądarek w wersji przynajmniej takiej, jak podana tj. Google Chrome 27.0.1453.116, Firefox 22.0, Opera 12.15, Microsoft Internet Explorer 10.0.6. lub nowszych z włączona obsługa ActiveXPlayer, zaktualizowanym komponentem DRM, z włączoną obsługą plików cookie.
    5.4. Stabilne łącze o minimalnej przepustowości 256KB/s (2Mbit/s). Do filmów w podwyższonej jakości (HD) zalecane 512KB/s (4Mbit/s).
    5.5. Strona internetowa jest optymalizowana do rozdzielczości 1280x800

http://wizja.tv/?function=rules

Zapoznałem się z tym już wcześniej tylko tak jak już napisałem wcześniej dlaczego wcześniej gdy włączyłem tv i wizje tv czy też inną telewizję internetową to działało a teraz po wykupie konta premium nie działa ?
  • #6 16257536
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Możliwe że pobierałeś materiał reklamowy, jeszcze chyba długo będzie brakowało tv do komputera.
    Spróbuj kontakty z Wizja tv.
  • #7 16257542
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Możliwe że pobierałeś materiał reklamowy, jeszcze chyba długo będzie brakowało tv do komputera.

Wykupiłem na okres 3 miesięcy więc myślę że powinno działać bez zarzutu. Znajomy również w tym samym czasie wykupił co ja tylko że on ma Samsunga tv i ogląda normalnie.

Dodano po 1 [minuty]:

Czyli jedyna opcja to kabel HDMI z laptopa do tv ?
  • REKLAMA
  • #8 16257547
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Samsung nowe wersje ma całkiem inne oprogramowanie i przeglądarkę.
    Lub bezprzewodowo jeśli to możliwe.
  • #9 16257562
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Samsung nowe wersje ma całkiem inne oprogramowanie i przeglądarkę.
    Lub bezprzewodowo jeśli to możliwe.

No właśnie zauważyłem. Bezprzewodowo tzn jak ?
    Pisałem do Wizja tv i pisali coś o wtyczce MrKnow tv tylko że oni nie mają do niej pełnego prawa a na ich wtyczkę trzeba poczekać.
  • REKLAMA
  • #11 16259726
    jaro033
    Poziom 7  
    1 PAWEL napisał:
    Przeszukaj jak połączyć tv bezprzewodowo z komputerem WiFi

https://www.youtube.com/watch?v=e-6XchRLhc8

Ta wtyczka tylko do komputera, oprogramowania w tv Lg nie zmienisz tylko jak producent udostępni.

Inne

http://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-wtyczke-mrknow-poradnik/

Przeszukałem i w większości pisze jak to zrobić z komputera który ma windows 8.1 lub 10. A z Windowsa 7 nie znalazłem takiego rozwiązania.
    Nic pozostaje kabel i tyle.
  • #12 16259732
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    W sumie to nawet lepiej na kabel jeśli chodzi o pewność i szybkość przesytu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił telewizję internetową Wizja TV, jednak napotkał problem z brakiem obrazu na telewizorze LG 49LH590V-ZD, podczas gdy na laptopie transmisje działają poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z ograniczeń przeglądarki w telewizorze, która nie obsługuje wszystkich wtyczek, takich jak Flash. Użytkownik rozważał użycie kabla HDMI jako rozwiązania, a także łączenie bezprzewodowe, jednak napotkał trudności w znalezieniu instrukcji dla systemu Windows 7. Wskazano również, że inne modele telewizorów, takie jak Samsung, mogą mieć lepsze wsparcie dla aplikacji streamingowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA