logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat B3 2.0 115KM LPG - kręci, nie odpala, iskra jest, pompa paliwa cicha

adrian.sobczak92 04 Lut 2017 19:22 2469 6
REKLAMA
  • #1 16252885
    adrian.sobczak92
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    VW Passat B3 automat
    Silnik 2.0 benzyna 115km 2E
    LPG instalacja zwykła stag

Udałem się na zakupy, auto odpaliło, na miejsce dotarłem bez problemu, po powrocie ok. godziny czasu, rozrusznik kręcił ale silnik nie odpalił. Odczekałem około 15 minut po czym ponowiłem próbę odpalenia ale bez skutku. Sprawdziłem iskrę na cewce i na przewodach wysokiego napięcia, iskra była. Auto zaholowałem pod dom na lince :( Następnego dnia próbowałem ponownie odpalić auto, bez zmian. Natomiast po próbie odpalenia na LPG odpalił. Zrobiłem jazdę próbną, przejechałem około 3 km po czym go zgasiłem. Po 10 minutach auto już nie chciało odpalić na LPG. Znowu wróciło na holu do domu.

-iskra z cewki jest
    -iskra na świecach jest
    -pompa paliwa słychać choć wydaję mi się że nie tak jak powinna, zbyt cicho niż zwykle
    -paliwo jest pół baku, LPG cała butla
    -bezpiecznik oraz przekaźnik od pompy paliwa sprawdziłem z drugiego dawcy

Dziwne jest to że odpalił na gazie a potem już w ogóle nie zagadał. Proszę o pomoc bo potrzebuję auta od poniedziałku rano.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16255172
    JaKotlinka
    Poziom 15  
    Ocena: 119
    przełącz na benzynę i sprawdz sciągając wężyk dolotowy czy leci paliwo . Może filtr paliwa stawia duży opór. Może filtr paliwa trzeba wymienić.
  • REKLAMA
  • #5 16255223
    Matylda_26
    Poziom 13  
    Ocena: 45
    JaKotlinka napisał:
    przełącz na benzynę i sprawdz sciągając wężyk dolotowy czy leci paliwo . Może filtr paliwa stawia duży opór. Może filtr paliwa trzeba wymienić.

To niby dlaczego problem jest też na lpg? Czytajcie ludzie posty ze zrozumieniem.

Zakręć proszę ja ciebie butlę od gazu i zobacz czy problem jest na benzynie.

A i powtórzę te gadaniny innych zanim ktoś mnie wyprzedzi. Hurr Nie wolno holować automatu durr. Trzeba lawetę i na lawecie.
  • REKLAMA
  • #6 16255536
    Jackall
    Poziom 27  
    Ocena: 396
    Można, ale do 50km/h i nie dalej niż 50km na raz. Tak gdzieś wyczytałem...
  • #7 16270592
    adrian.sobczak92
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    Problem rozwiazony. Okazało się że przewody idące od sterownika lpg do listwy wtryskowej (2pinowa kostka) były bardzo sztywne i jeden z nich złamał się zwyczajnie. Zauważyłem to dopiero wieczorem jak iskra pojawiała się właśnie przy tych kablach. Po wymianie przewodów wszystko wróciło do normy. Dziękuję za zainteresowanie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z VW Passat B3 2.0, który po krótkiej jeździe przestał odpalać, mimo że iskrę na świecach i cewce potwierdzono. Po próbie odpalenia na LPG, auto odpaliło, ale po chwili znów nie chciało zadziałać. Użytkownik sprawdził pompę paliwa, która wydawała się cicha, oraz bezpieczniki. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie filtrów paliwa, a także wykręcenie świec. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez wymianę uszkodzonych przewodów od sterownika LPG do listwy wtryskowej, co przywróciło normalne działanie pojazdu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA