logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przekierowanie z wp.pl na rosyjską stronę w przeglądarce Opera - jak to naprawić?

JoY RidE 13 Lut 2017 15:52 1242 7
REKLAMA
  • #1 16275711
    JoY RidE
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam dziwne przekierowanie na przeglądarce opery. Wchodzę na stronę wp.pl i przekierowuje mnie na jakakiś rosyjski badziew. Na innych przeglądarkach nie mam tego problemu. Ktoś posiada wiedzę, co należy zrobić aby problem zniknął?
    Załączniki:
    • Przekierowanie z wp.pl na rosyjską stronę w przeglądarce Opera - jak to naprawić? zrzut.jpg (467.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16275730
    krzychupar
    Poziom 43  
    Ocena: 633
    Trzeba w pierwszej kolejności przeczytać w tym dziale podwieszone tematy a później zakładać post z problemem. Zamieść wymagane logi Frsttxt i Addition.txt z programu FRST zej strony https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ jako zalaczniki to może uzyskasz pomocy. Wcześniej przeskanuj komputer AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ .
  • REKLAMA
  • #3 16275794
    JoY RidE
    Poziom 10  
    Ok. Już się udało. Zrobiłem to co radziłeś.
    Załączniki:
    • Shortcut.txt (57.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (39.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (101 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 16275807
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Frst.txt jest pusty, wykonaj skanowanie ponownie i zamiesc poprawny plik.

Logi wklej na http://wklej.org i podaj linki (nie da sie na razie pobrac z elektrody).
  • #6 16275820
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2475
    Witam
    Niedawno miałem to samo tylko przerzucało mnie na mall.ru
    To jest jakiś dodatek, który integruje się z przeglądarką ja mam chroma.
    Pomogły mi programy: malwarebytes anti-malware oraz adwcleaner oraz odinstalowanie podejrzanych dodatków do przeglądarki i przywrócenie jej do ustawień domyślnych.

U mnie to dziadostwo zainstalowało się na 3 przeglądarkach więc sprawdź u siebie na innej czy jest to samo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 16275850
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Addition.txt tez wrzuc na wklej.org i podaj link.

BitDefender utworzyl cala mase plikow:
    C:\ProgramData\agent.*.bdinstall.bin
    Pomysl o zmianie programu na taki, ktory nie zapycha dysku..

Obok frst.exe utworz plik Fixlist.txt z zawartoscia:
    ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => -> Brak pliku
    CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
    CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [gannpgaobkkhmpomoijebaigcapoeebl] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
    OPR Extension: (AdBlock) - C:\Users\Michał\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Extensions\aobdicepooefnbaeokijohmhjlleamfj [2016-05-16]
    U0 aswVmm; Brak ImagePath
    2017-02-13 15:44 - 2017-02-13 16:19 - 00000000 ____D C:\AdwCleaner
    C:\ProgramData\agent.*.bdinstall.bin
    EmptyTemp:

W FRST wybierz Napraw.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z przekierowaniem na rosyjską stronę podczas korzystania z przeglądarki Opera, podczas gdy inne przeglądarki działały poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano wykonanie skanowania systemu za pomocą narzędzi takich jak AdwCleaner i Malwarebytes Anti-Malware, a także przesłanie logów z programu FRST (Farbar Recovery Scan Tool) w celu dalszej analizy. Użytkownik został również poinstruowany, aby sprawdzić i usunąć podejrzane dodatki w przeglądarkach oraz przywrócić ustawienia domyślne. Po wykonaniu tych kroków problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA