logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

awaryjne otwieranie bramy z napędem FAAC D600

pablo732 18 Lut 2017 15:31 9705 9
  • #1 16288150
    pablo732
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,poszukuję instrukcji montażu linki odrylowyjącej napęd bramy FAAC D600 w sytuacjach braku zasilania ,dołączona do zestawu instrukcja jest praktycznie nieczytelna,może ktoś z Państwa ma doświadczenie w montowaniu takiej linki. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 16288220
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 948
    Linkę zakończoną "kulką" musisz przewlec przez część wózka i zaczepić za (bodajże) czerwony ruchomy element w górnej jego części. Aby tego "dokonać" musisz wykorzystać owalny otwór technologiczny w górnej części szyny.
  • #4 16288335
    pablo732
    Poziom 10  
    Czy wiąże to się z demontażem prowadnicy? Mam dostęp do tego owalnego otworu (prowadnica jest podwieszona pod sufitem ) ale należy chyba wysunąć ten jeżdżący element (sanki) z prowadnicy aby zamocować linkę .Czy dobrze myślę?
  • #5 16288796
    Marek J.
    Nic nie musisz demontować. Najwygodniej będzie jak wysprzęglisz napęd i odłączysz wózek od bramy. Zaczep linkę przez otwór do elementu wózka i przesuwaj go z linką do miejsca gdzie musisz przewlec jej drugi koniec przez drugi punkt w sankach aby wyszła od dołu.
  • #6 16290299
    sim9
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    z tego co pamiętam, żeby umieścić linkę z kulką w oryginalnym miejscu trzeba zdemontować cały wózek..czyli odkręcić nakrętkę M8 z przodu szyny..wysunąć do tyłu wózek i tam umieścić linkę..ale może są inne sposoby, których nie znam :)
  • #7 16290309
    Marek J.
    sim9 napisał:
    z tego co pamiętam, żeby umieścić linkę z kulką w oryginalnym miejscu trzeba zdemontować cały wózek..czyli odkręcić nakrętkę M8 z przodu szyny..wysunąć do tyłu wózek i tam umieścić linkę..ale może są inne sposoby, których nie znam :)

Zapewniam, że nie ma takiej potrzeby... :D
  • #8 16290673
    pablo732
    Poziom 10  
    linkę udało mi się zaczepić o jak to określa instrukcja o jarzmo (czerwony element) niestety nie wiem o jaki otwór chodzi przez który mam przewlec linkę.pozdrawiam
  • Pomocny post
    #9 16291408
    Marek J.
    Linka ma przechodzić nad stalowym sworzniem sanek który "trzyma" łącznik bramy (ten z otworami) . Jest tam taka szczelina. Jak przewleczesz to linka będzie zwisała tuż obok tego łącznika( z lewej strony patrząc w kierunku wyjazdu. Zakładasz pancerz i przewlekasz linkę przez mały otwór (również z lewej strony) w mocowaniu na bramie. Pancerz będzie z jednej strony zablokowany przez wózek, a z drugiej przez uchwyt na bramie.
  • #10 16327338
    pablo732
    Poziom 10  
    Dziękuję za wszystkie rady. Problem rozwiązany!

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem montażu linki odrylowującej w napędzie bramy FAAC D600 w sytuacji braku zasilania. Użytkownik poszukiwał instrukcji, ponieważ dołączona dokumentacja była nieczytelna. Odpowiedzi sugerowały, że linkę można zamocować bez demontażu prowadnicy, poprzez przewleczenie jej przez owalny otwór w górnej części szyny. Wskazano również, że linka powinna przechodzić nad stalowym sworzniem sanek, co umożliwia jej prawidłowe zamocowanie. Po wymianie informacji, użytkownik potwierdził, że problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA