logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SAMSUNG LE32B530 - Samoistna zmiana zrodla przelaczanie sterowanie

emerde 19 Lut 2017 20:27 984 2
REKLAMA
  • #1 16291736
    emerde
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Moj tv w ostatnim czasie zaczął samoistnie zmieniać źródło z tv na dvd av. Wraca po chwili znów na tv. Zaczęły tez pojawiac się problemy z przełączaniem programów głównie nie reaguje na pilota. Jedyne co działa na 100% to włącz wyłącz. Moge go uruchomić go np pilotem wybierajac tylko jednocyfrowy kanał. Później nie idzie zglosnic ani przełączyć. Przyciski tv raz reagują poprawnie raz nie np menu wrzuca od razu głębiej. Czy wiecie jaki moduł odpowiada za problemy? Widzialem swoj tv od środka. Wystarczy może wymienić ten panelik z przyciskami albo ten z dioda do pilota? Proszę o podpowiedź bo właśnie znów zrobil się czarny ekran i źródło dvd. Jak włączone jest np dvd zawsze robie to po av to można cały film obejrzeć i nic sie nie dzieje. Help...
    Czy dodatkowo może ktoś robił odblokowanie w tym tv usb do ogladania filmu z pendrive czy tylko moze być to port diagnostyczny?
  • REKLAMA
  • #3 16936316
    emerde
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Potwierdziłem odłączając moduł przycisków bocznych że to one stanowią źródło problemu. TV działał przez jakiś czas testowo bez zarzutu przy wykorzystaniu wyłącznie pilota. Przed zakupem modułu postanowiłem rozebrać mikrostyki. Delikatnie spirytusem zmieniłem miejscami gumki dogiąłem blaszki. Złożony tak moduł protestował wyjęty poza obudową. Śmiga do dziś. Na pamiątkę mam nr modułu jakby w końcu trzeba było go wymienić. A zacząłem od kwoty ok 250 zł podanej w serwisie... Dodatkowo odkurzylem trochę sprzęt może dzięki temu posłuży dłużej.
REKLAMA