Witam,
Mam pytanie związane z rozbudową systemu alarmowego. Na dzień dzisiejszy posiadam instalację składającą się z:
1. centrala Integra-64,
2. jedna klawiatura przy drzwiach wejściowych
3. kontaktrony we wszystkich oknach
4. czujki ruchu PIR na parterze BLP1-P oraz jedna dualna w garażu
5. pełne okablowanie
Generalnie na ten moment cały parter jest zrobiony w 100% plus pewne elementy poddasza. System jest skonfigurowany na 1 strefę. Teraz chciałbym go uzupełnić o pełną ochronę poddasza oraz podział na strefy (przewiduję 2 lub 3 strefy). Czy poniższe elementy:
1. 2 manipulatory LCD INT-KLCDS: ( garaż + poddasze)
2. 5 sztuk AQUA Plus Satel - poddasze użytkowe
3. COBALT Cyfrowa czujka dualna - strych (ze względu na duże zmiany temperatury szczególnie w lato)
4. czujka ruchu sufitowa - pytanie co wybrać (pokój 20m2, 2 okna w skosach, jedno okno na ścianie szczytowej)
5. kontaktron w bramie garażowej - jaki wybrać?
6. INT-E Ekspander wejść
7. moduł ETHM-1
będą dobrym wyborem?
System dla mnie mnie w zamiarze ma realizować 2 podstawowe funkcje:
1. ochrona całego domu w trakcie nieobecności domowników
2. ochrona parteru w czasie snu domowników na poddaszu
Czy może zaproponujecie coś innego. Dodam, że okablowanie mam wykonane zgodnie z projektem firmy, która realizowała mi pierwszy etap prac.
Mam pytanie związane z rozbudową systemu alarmowego. Na dzień dzisiejszy posiadam instalację składającą się z:
1. centrala Integra-64,
2. jedna klawiatura przy drzwiach wejściowych
3. kontaktrony we wszystkich oknach
4. czujki ruchu PIR na parterze BLP1-P oraz jedna dualna w garażu
5. pełne okablowanie
Generalnie na ten moment cały parter jest zrobiony w 100% plus pewne elementy poddasza. System jest skonfigurowany na 1 strefę. Teraz chciałbym go uzupełnić o pełną ochronę poddasza oraz podział na strefy (przewiduję 2 lub 3 strefy). Czy poniższe elementy:
1. 2 manipulatory LCD INT-KLCDS: ( garaż + poddasze)
2. 5 sztuk AQUA Plus Satel - poddasze użytkowe
3. COBALT Cyfrowa czujka dualna - strych (ze względu na duże zmiany temperatury szczególnie w lato)
4. czujka ruchu sufitowa - pytanie co wybrać (pokój 20m2, 2 okna w skosach, jedno okno na ścianie szczytowej)
5. kontaktron w bramie garażowej - jaki wybrać?
6. INT-E Ekspander wejść
7. moduł ETHM-1
będą dobrym wyborem?
System dla mnie mnie w zamiarze ma realizować 2 podstawowe funkcje:
1. ochrona całego domu w trakcie nieobecności domowników
2. ochrona parteru w czasie snu domowników na poddaszu
Czy może zaproponujecie coś innego. Dodam, że okablowanie mam wykonane zgodnie z projektem firmy, która realizowała mi pierwszy etap prac.