logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus mk1 1.8 tdci 2002r - Raz pali, raz nie pali,

Tkaczu1997 06 Mar 2017 19:44 3486 2
REKLAMA
  • #1 16327359
    Tkaczu1997
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, wiem że podobnych postów było juz kilka, lecz nic sensownego nie znalazłem. Mam problem z fordem focusem 1.8 tdci 2002 rok, jest tak ze czasami pare dni odpala bez problemu a czasami nic, można krecic i kręcic i wgl nie odpala, aż dopiero wyciagne z bagażnika banke z ropą i wężyk z ręczną pompka do paliwa, i podłącze pod wejscie do filtra podpompuje pare razy i auto odpala na strzał, albo trzeba chwile pokrecic, i jak odpali to jest wszystko ok, aż znowu za jakis czas taki sam problem sie pojawia. Co wymieniłem: filtr paliwa, filtr powietrza, dałem zaworek zwrotny na przewód miedzy filtrem a pompą wtryskową bo myslałem że sie cofa paliwo, i dodam że wtryski i pompa wtryskowa ma jakies 30 tys przejechane. Focus nie ma pompy paliwa w baku i pompa wtryskowa ciagnie paliwo z baku ( tak tylko dodam) Na komputerze wyskakuje błąd ( słabe ciśnienie paliwa przy rozruchu) cos w tym stylu. Proszę o pomoc, ponieważ denerwuje to że człowiek wstaje rano i sie zastanawia czy odpali czy nie, a pozatym byłem u dwóch mechanikow i zaden nie wie co jest bo przyczyn może być dużo. I na sam koniec dodam że cos takiego mi sie stało pierwszy raz jak w zimie zamarzło mi paliwo (prawdopodobnie) i od tamtej pory tak sie dzieje. Jeśli ktos sie spotkał z takim czyms to proszę o pomoc, z góry Dziękuję bardzo.
  • REKLAMA
  • #2 16327558
    bsv2001
    Poziom 17  
    Ocena: 183
    Testowanie wtryskiwaczy
  • #3 19007469
    elektrocom
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Że tak zapytam co mają wtryskiwacze do cofania się paliwa ? Wracając do tematu kolega rozwiązał problem z autem bo mam podobną sytuację?
REKLAMA